Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODLAZAK IZ MANCHESTERA

Mourinho i bivši srpski reprezentativac od iduće sezone po treći put zajedno

Nemanja Matić trebao bi iduće sezone zaigrati u dresu AS Rome.

Nemanja Matić i Jose Mourinho (Foto: Afp)

Jedan od onih za koje je već ranije bilo jasno kako neće imati mjesta u Manchester Unitedu nakon očekivanog "rebuildinga" je Nemanja Matić. Svojevremeno ponajbolji defenzivni vezni svijeta nakon isteka ugovora ostaje na slobodnom nogometnog tržištu, a čini se kako je već dogovorio gdje će iduće sezone igrati.

Osobno ga je zatražio trener koji je s njim u već dva kluba uspješno surađivao. Riječ je o Joseu Mourinhu, koji Matića dovodi u Romu, što će, kao što je navedeno, biti njihova treća suradnja, nakon one u Chelseaju te Manchester Unitedu. U oba kluba Mourinho je Matića osobno doveo te ga učinio jednim od svojih najstandardnijih igrača.

Utonuo u sivilo Uniteda

33-godišnji Matić je u netom završenoj sezoni upisao 23 nastupa u Premier ligi, no utonuo je u sivilo momčadi, iako je pred kraj sezone upisao nekoliko zapaženijih partija, uključujući asistencije u susretima protiv Arsenala i Chelseaja.

Matić je odigrao i 48 utakmica za reprezentaciju Srbije, iz koje se povukao nedugo nakon neuspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Pokušat će Matić još jednom oživjeti karijeru kod trenera pod čijim je vodstvom odigrao svoje apsolutno najbolje sezone.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider