Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jose ima recept

Mourinho dijeli savjete Pochettinu: Kako zaustaviti Ajax i gdje je Juve pogriješio

Mourinho je otkrio svoj recept za zaustavljanje mlade i poletne nizozemske momčadi.

Jose Mourinho i Justin Kluvert (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jose Mourinho trenutačno je nezaposlen trener i vrlo zaposlen televizijski analitičar. U najnovijoj epizodi razgovora ugodnih s Joseom za Russia Today Portugalac je analizirao igru Ajaxa.

Dok je još bio trener Manchester Uniteda, prije dvije godine osvojio je Europsku ligu pobijedivši u finalu upravo Ajax. Bilo je to ponešto drukčija, ali i vrlo slična momčad Ajaxa u odnosu na trenutačnu, koja je postala veliki hit zbog sjajnih igara u Ligi prvaka.

Matthijs de Ligt i tada je, iako još maloljetan, bio u prvih 11, Frenkie de Jong i David Neres ušli su s klupe, Ziyech je igrao od prve minute…

Najveće su razlike u tome što je trener još bio Peter Boscz, u napadu nije bilo nepredvidljivog majstora Dušana Tadića, dok je iskusni stoper Daley Blind bio na drugoj strani – u Unitedu. Uz De Ligta u obrani je bio Davinson Sanchez, koji je kasnije završio u – Tottenhamu.

Međutim, Mourinho tvrdi da zna recept za zaustavljanje Kopljanika, koje u polufinalu čeka Tottenham. Osvrnuo se i na pogreške Juventusa u četvrtfinalu koje su ih po njemu, kao i ranije Real, koštale ispadanja.

Ajax nije mogao protiv – Fellainija

"Po mom mišljenju, Juventus je još jedna momčad koja je dopustila Ajaxu da iskoristi svoje snage. Dosad ih nitko nije stvarno respektirao i dopustili su da njihove kvalitete dođu do izražaja. Imaju fantastične mlade igrače koji su nešto iskusniji nego prije dvije godine", rekao je.

Njegovo je rješenje, poprilično očekivano, uvesti utakmicu u "blato" i oduzeti Ajaxu prostor za igru.

"Dali smo im igru kakvu nisu htjeli. Nakon utakmice žalili su se na duge napade, Marouanea Fellainija, fizičku igru, žalili su se jer se nisu mogli nositi s nama. Ako igraš protiv njih na način na koji oni žele, riskiraš da će u tome biti bolji od tebe", rekao je.

Trener londonskih Pijetlova Mauricio Pochettino izvrstan je taktičar i u mnogo je navrata pokazao da zna postaviti igru, a ne sumnjamo da u glavi već razvija planove za prvo Tottenhamovo polufinale Kupa / Lige prvaka nakon 1962.

Prva utakmica na rasporedu je 30. travnja u Londonu; vidjet ćemo hoće li se Pochettino voditi Mourinhovim receptom ili će momčadi Erika ten Haga pripremiti nešto drukčije. Njegov Tottenham ipak je momčad koja gaji estetski dopadljiv, napadački nogomet, pa je teško očekivati da se odjednom pretvore u "razbijače".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider