Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svom stilu

Mourinha je posebno zaintrigiralo pitanje Dnevnika Nove TV: Pogledajte kako je reagirao

Veliki Jose Mourinho nakon 10 godina ponovno će se susresti s Dinamom. Godine 2011. Modre je matirao na klupi Reala, sada se sličnom epilogu nada i s Tottenhamom. Na posljednjoj konferenciji za medije strpljivo je odgovarao na razna pitanja, a onda uputio zahvalu našem Stipi Sladoljevu. Evo zašto.

U maglovitom predgrađu Londona moćni Tottenham odradio je posljednji trening za prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv zagrebačkog Dinama.

Prije toga, Jose Mourinho je odradio posljednju press-konferenciju. Nakon nekoliko pitanja engleskih novinara, na red je došlo i naše pitanje.

"Dinamo se drži velikim autsajderom u ove dvije utakmice. Biste li rekli da bi bila katastrofa za Tottenham kad bi ispao od Dinama u ovoj fazi", upitao je reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev Josea Mourinha.

"Prije svega, hvala vam na pitanju, jer to je prvo pitanje o Dinamu. Momčad koja se bori za ulazak među osam, u četvrtfinale, naravno da je dobra momčad. Stoga, priča o autsajderu ne uklapa se previše u način na koji ja razmišljam o nogometu u nokaut-fazi", odgovorio je Portugalac.

Dinamo ozbiljniji nego prijašnji suparnici Spursa

I ne samo da Mourinho ne želi Dinamo proglasiti autsajderom, nego pogledajte kako ga uspoređuje s dosadašnjim protivnicima, a to su bili: izraelski Maccabi Haifa, belgijski Antwerp, bugarski Ludogorec, te austrijski LASK i Wolfsberger.

gol expired Postavljeno samo jedno pitanje o Dinamu: Mourinho se propeo na zadnje noge i sasuo salvu pohvala za Modre divider

"Ovo je mnogo teži korak u odnosu na naše dosadašnje izazove. Momčadi s kojima smo igrali do sada u Europskoj ligi potpuno su druga razina u odnosu na Dinamo."

Unatoč svemu tome, jasno je da Mourinho sutra neće krenuti sa sto posto najjačim sastavom. Jer na primjer, već u nedjelju čeka ih derbi protiv Arsenala.

Mourinho najavio izmjene

"Ne razmišljam o utakmici protiv Arsenala, razmišljam o ovoj. Napravit ćemo neke izmjene, kao što ih napravimo i između utakmica protiv Fulhama i Crystal Palacea."

A pogledajte kako je prošao pokušaj da od Mourinha dobijemo još nešto što misli o Dinamu. Npr. o nekim igračima pojedinačno!

"Mislite li da u Dinamu postoji ijedan igrač koji može igrati za najbolje engleske klubove", upitao je Sladoljev.

"Mislim da bi njihovi menadžeri bili presretni kad bih rekao 'da' i iskoristili bi moje riječi za promociju tih igrača, pa neću to učiniti."

Uz osmijeh je pokušaj odbio Mourinho, ali dovoljno je nahvalio Dinamo i bez toga. Koliko je bio u pravu, i koliko zaista mogu hrvatski prvaci protiv jednog od glavnih favorita za naslov, doznat ćemo u četvrtak navečer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider