Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPUŠTA SVOJ CHELSEA

Mount i službeno prešao u Manchester United: "Znam da neki neće biti sretni"

Napokon je dovršen transfer Masona Mounta iz Chelseaja u Manchester United.

Mason Mount (Foto: Afp)

Kao što se i očekivalo, engleski reprezentativni veznjak Mason Mount (24) karijeru će nastaviti u redovima Manchester Uniteda, s kojim je potpisao ugovor na pet godina uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Mason je gotovo čitav svoj život bio član Chelseaja, u koji je stigao sa šest godina, no preselio se na Old Trafford u transferu čija se vrijednost se procjenjuje na 55 milijuna funti uz mogući dodatak u bonusima od još pet milijuna.

Nastavlja se Chelseajevo čišćenje svlačionice

Mount je šesti igrač koji je napustio Chelsea nakon što je Kai Havertz otišao u Arsenal, Mateo Kovačić u Manchester City, Edouard Mendy i Kalidou Koulibaly u Saudijsku Arabiju, a Ruben Loftus-Cheek u Milan.

"Pozdrav, navijači Chelseaja! Znam da vam gledajući na špekulacije posljednjih šest mjeseci ovo neće biti iznenađenje, no to mi ne olakšava obznaniti vam da sam odlučio napustiti Chelsea. Mislim da zaslužujete više od pisane poruka pa sam vam izravno odlučio reći koliko sam zahvalan za vašu podršku u posljednjih 18 godina. Znam da neki od vas neće biti sretni zbog ove moje odluke, no vjerujem da je to ono pravo za mene u ovom trenutku karijere", rekao je Mount na Instagramu prije nego što je dodatno zahvalio određenim osobama.

Mount je za Chelsea ukupno odigrao 195 utakmica, upisao 33 pogotka i 37 asistencija. Svakako mu je najviše značila asistencija za pobjednički gol Kaija Havertza iz finala Lige prvaka 2021. godine.

Osim Chelseaja, još je zaigrao za Vitesse i Derby County, gdje je bio na posudbama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider