Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ganjaju 0:1

Dinamo za utakmicu sezone: S ovih 11 Čačić će pokušati dohvatiti Ligu prvaka

Dinamo protiv Bodo/Glimta lovi svoj osmi plasman u skupine Lige prvaka.

Dinamo za Bodo/Glimt (Foto: Screenshot)

Žele li nogometaši hrvatskog prvaka Dinama izboriti svoj osmi plasman u skupine Lige prvaka, morat će večeras nadoknaditi uvodnih 0:1 protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta. Ante Čačić tražio je najboljih 11 od starta sezone i čini se kako je pronašao dobitnu formulu taman uoči ključne utakmice za plasman među europsku elitu.

Dinamo je na svom terenu pucački vrlo raspoložen, a u ogledima s najvećim domaćim rivalima, poput Hajduka i Osijeka, zabio je četiri odnosno pet komada. Večeras su mu za prolazak dalje dovoljna dva pod uvjetom da ne primi nijedan i plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, a za taj dio posla trebali bi biti zaduženi Bruno Petković, Mislav Oršić i Dario Špikić.

Liga prvaka ždrijeb Poznate su jakosne skupine za ždrijeb grupne faze Lige prvaka: Druga izgleda jača od prve! divider

Petković prije Drmića

Iako je u prvoj utakmici startao Josip Drmić, zamijenjen je poslije samo 45 minuta na račun Brune Petkovića, a svoje mjesto startera prepustio je povremenom hrvatskom reprezentativcu i u prošlom kolu HNL-a protiv Osijeka. Bruno je protiv Bijelo-plavih bio strijelac, a njegova kriza je, čini se, stvar prošlosti i na tu dionicu očekuje se da će i večeras startati.

Sekundirat će mu najbolji Dinamov igrač Mislav Oršić i raspoloženi Špikić, koji su obojica također bili na listi strijelaca protiv Osječana. Oršić je zabio, a Špikić natjerao Jurčevića na autogol.

gol expired Zašto neki navijači žele Dinamo radije u Europskoj ligi, a na pragu su Lige prvaka? divider

Ofenzivna vezna linija

Vezna linija trebala bi biti vrlo ofenzivna u izostanku Josipa Mišića. Iako će važan kotačić srednjeg reda jako nedostajati, to možda nije ni loše po Modre jer će s Martinom Baturinom na desetki i osmicom Lukom Ivanušecom biti puno ofenzivniji u nastojanjima da nadoknade rezultat iz prve utakmice. Usamljeni osigurač bit će Arijan Ademi, no njegovo iskustvo trebalo bi biti sasvim dovoljno da pokrije rupe koje će nastati kad gore navedeni dvojac ode naprijed.

gol expired Nema Mišića, mijenja se formacija: Tko će igrati u prvih 11 Dinama protiv Bodo/Glimta? divider

Svoje mjesto na lijevoj strani zadnje linije trebao bi preuzeti Roberto Ljubičić, a ovisno o kretanju rezultata, Čačić bi se za nuždu mogao okrenuti ljevici Petra Bočkaja, koja je u prošlom kolu bila nedokučiv problem obrani Osijeka.

Sa suprotne strane trebao bi igrati Stefan Ristovski, a stoperski dvojac trebali bi činiti Boško Šutalo i sjajni Dino Perić, koji ove sezone trpa kao centarfor i Čačićevo je tajno oružje za razbijanje bunkera.

Moguća postava Dinama: Livaković – Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić – Ademi, Ivanušec – Špikić, Baturina, Oršić – Petković.

Dinamo za Bodo/Glimt Dinamo za Bodo/Glimt (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider