Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real ga želi zadržati

Bomba iz Španjolske: Modrić zatražio od Pereza da napusti Real Madrid i jasno rekao kamo želi otići?

Kako prenosi talijanski Calciomercato, Luka Modrić zatražio je od Pereza da napusti Real Madrid.

Luka Modrić u finalu Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Calciomercatov stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je u petak kako je Luka Modrić zatražio odlazak iz Reala i jasno rekao da se ovog ljeta želi priključiti Interu iz Milana, prenosi talijanski Calciomercato.

Već se pisalo kako Luka Modrić ozbiljno razmišlja o napuštanju Los Blancosa, a prema zadnjim informacijama, to će i službeno zatražiti na sastanku s predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

U tekstu dalje stoji kako je Perez i dalje uvjeren da će moći zadržati Modrića pružanjem novog i poboljšanog ugovora, ali hrvatski veznjak poticat će sporazum koji je navodno sklopljen na verbalnoj razini prije nekoliko mjeseci o tome da će mu biti dopušteno da napusti Madrid kad se odluči za odlazak.

Kako sada stvari stoje, Perez i Real uzet će vremena za odluku. Oni traže načine kako osigurati da Modrić ostane, ali istodobno razmišljaju o mogućoj zamjeni za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Glasnogovornik Reala u četvrtak navečer nije bio dostupan za komentar, a ranije tijekom dana je rekao da ne zna hoće li se u petak sastati Modrić i Perez. Dužnosnik Intera rekao je u četvrtak kako klub još uvijek nije poslao ponudu Real Madridu jer čekaju da Modrić razgovara s Perezom.

Florentino Perez prošli je tjedan izjavio kako 32-godišnji veznjak može napustiti klub jedino ako netko plati 750 milijuna eura, kolika je odšteta u slučaju prijevremenog odlaska. U Real Madridu smatraju ga nezamjenjivim igračem te ga nemaju namjeru pustiti. Luka Modrić u klubu je od 2012. godine, posljednji ugovor potpisao je 2016. godine, a on mu istječe u ljeto 2020.

Romano također tvrdi da su predstavnici Reala u četvrtak boravili u Rimu kako bi održali razgovore s Maurom Icardijem i Wandom Narom o mogućoj razmjeni igrača, ali Nerazzuri ne podržavaju takav rasplet situacije.

Inter će subotu igrati prijateljsku utakmicu protiv Atletico Madrida i to će mu omogućiti početak razgovora o mogućem Modrićevu transferu.

Inter mu nudi ugovor na četiri godine, uz plaću od 10 milijuna eura po sezoni, što je za oko tri milijuna više nego što prima u Real Madridu. Uz to mu, nakon što istekne taj ugovor, nudi odlazak u kineski klub čiji vlasnici drže 70-postotni udio u Interu.

Modrić je u četvrtak normalno trenirao sa suigračima na sjeveru Madrida nakon što se u srijedu priključio treninzima poslije godišnjeg odmora. Španjolska radijska postaja Onda Cero tvrdi da neće bojkotirati treninge ako mu Perez ne dopusti odlazak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider