Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"izgledamo više kao momčad"

Modrić za FIFA-u otkrio ambiciozne planove, te zašto pod Solarijem Real izgleda bolje

Luka Modrić dao je intervju za službenu stranicu krovne nogometne organizacije - FIFA-u.

Luka Modrić u razgovoru za FIFA-u (Screenshot)

Bliži se kraj nevjerojatne godine za hrvatski nogomet, koju je individualno obilježio Luka Modrić. Hrvatski kapetan osvojio je praktički sve individualne nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godine.

Luka je za službenu stranicu krovne nogometne organizacije (FIFA) po tko zna koji put ove godine progovorio o najboljih 12 mjeseci svoje sportske karijere.

Osjeća se puno bolje

"Bila je to impresivna godina. Nadam se da ću je završiti na najbolji mogući način - osvajanjem Svjetskom klupskog prvenstva", kazao je Modrić.

* Krenuli ste malo sporije u ovu sezonu, sada ste opet u odličnoj formi.

"Puno se bolje osjećam uoči početka turnira. Trebalo mi je neko vrijeme da se oporavim i uđem u ritam utakmica nakon velikih napora na Svjetskom prvenstvu. Bila bi to vrlo važna titula za sve nas u Realu. Vidjet ćemo."

Solari ih ujedinio kao momčad

* Sa Solarijem kao trenerom djelujete više kao momčad.

"Radimo na tome da napredujemo u fizičkoj spremi i da što bolje prezentiramo sav naš talent na travnjaku u utakmicama koje dolaze. Želimo djelovati kao momčad i mislim da smo pod Solarijem napredovali po tom pitanju. Još imamo prostora za napredak, ali mislim da u Abu Dhabi dolazimo u dobroj formi. Kada god igramo za trofej, naša motivacija je znatno viša."

* Koji su vam idući ciljevi?

"Osvojiti još titula prvaka Lige prvaka, u prvenstvu u kupu. Nismo slavili u Kupu kralja od 2014. godine, tako da bi volio još jednom osvojiti taj naslov. Želja mi je slaviti u svakom natjecanju u kojem nastupam. Još uvijek imam veliku želju u sebi osvajati titule i radit ću naporno da budem u stanju pomoći svojoj momčadi u tome."

Modrić je lani bio proglašen najboljim igračem Svjetskog klupskog prvenstva, a mi se nadamo da će i ove godine obilježiti ovo natjecanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider