Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapetan će biti spreman?

Što će odlučiti Real? Ako Modrić zaigra, mora u Hrvatsku

Mozak Realove igre uskoro će opet dirigirati napadom momčadi Zinedinea Zidanea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić oporavlja se od operacije obavljene početkom mjeseca, točnije 2. listopada kada mu je zbog ozljede koljena uklonjen dio hrskavice. U međuvremenu je Modrić dobio novi ugovor od aktualnog europskog prvaka čime je postao najplaćenijim hrvatskim nogometašem u povijesti.

Luka je upao i među 30 kandidata u izboru za Zlatnu loptu, a proglašen je i najboljim veznim igračem španjolskog prvenstva u prošloj sezoni.

No Modrić se sigurno najviše raduje povratku na teren. Madridski sportski dnevnik blizak Realu Marca javlja kako oporavak hrvatskog nogometaša ide jako dobro. Čak i bolje od očekivanog. Pretpostavlja se zato kako bi Luka moao dobiti određenu minutažu i prije gradskog derbija s Atleticom koji je na rasporedu 19. studenog.

Marca piše kako bi Modrić mogao zaigrati već protiv Leganesa 6. studenog kako bi skupio određen broj minuta prije nego što bude spreman za start na Vicente Calderonu. Španjolski list piše kako su u Madridu presretni brzinom oporavka te ih ne brine činjenica što nakon Leganesa slijedi reprezentativna stanka.

''Modrić se najbolje oporavlja, Ramos se prije dva dana vratio na teren, a Casemiro se sporo oporavlja”, izjavio je Zidane na novinskoj konferenciji u sportskom kampu Valdebebas, na sjeveru Madrida.

''Vidjet ćemo kako će se razvijati stvar'', oprezan je Zidane oko povratka Luke.

Ukoliko Modrić zaigra protiv Leganesa klub će ga morati pustiti na reprezentativno okupljanje. To će puno značiti izborniku Anti Čačiću jer Hrvatska 12. studenog igra derbi kvalifikacijske skupine protiv Islanda na praznom Maksimiru. Naša je reprezentacija uspješno prošla gostovanja kod Kosova i Finske bez Modrića i Rakitića, ali protiv Islanda će bilo koji izostanak biti opasnost.

S kapetanom protiv Islanda sve bi bilo lakše

Hrvatska i Island su poravnati na ljestvici nakon tri kola (obje reprezentacije imaju po sedam bodova) i onaj tko tu pobijedi definitivno postaje glavni favorit za izravni plasman na SP. U situaciji u kojoj će Vatreni biti bez Modrića niti remi ne bi bio loš dok bi eventualni poraz bio veliki udarac tim više jer bi u tom slučaju vjerojatno pali na treće mjesto u skupini (ako Ukrajina pobijedi Finsku).

Vidjet ćemo što će odlučiti u Realu. Ukoliko Luka zaigra protiv Leganesa očekuje se u Zagrebu. Ako odluče kako će se oporavak koji je po najavama trebao završiti za najviše mjesec dana odužiti, onda Modrić kreće protiv Atletica bez minute na terenu.

No ako Marca javlja da se Luka oporavlja brže od očekivanog, to znači kako bi morao biti spreman za utakmicu s Islandom 12. studenog. Modrić je sada kapetan reprezentacije i sigurni smo da se za najdraži dres neće štedjeti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider