Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosan i počašćen

Modrić nakon što je ispisao povijest: ''Ovo je nevjerojatan osjećaj, više od dječačkog sna''

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić fantastičnu godinu zaokružio je još jednim priznanjem.

Dobitnici Zlatne lopte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Modrić je u izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio Zlatnu loptu koja se dodjeljuje najboljem nogometašu godine.

"Ovo je jedinstven osjećaj. Ponosan sam i počašćen. Teško se izraziti u ovim trenucima. Želim se zahvaliti svima koji su me doveli do ovog trenutka. Hvala mojim suigračima i trenerima u Realu, izborniku i suigračima iz reprezentacije, mojoj obitelji i prijateljima. Kao dijete sam sanjao da ću igrati za veliki klub i osvajati trofeje, a Zlatna lopta je bila više od dječačkog sna", kazao je kazao je Modrić na svečanosti održanoj u pariškom Grand Palais.

Mukotrpan rad i vjera u teškim trenucima su ključ uspjeha

Hrvatski veznjak je tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji su po pet puta osvojili ovu nagradu. Nažalost, baš kao i na dodijeli FIFA-ine nagrade The Best, Ronaldo i Messi nisu se pojavili na dodjeli Zlatne lopte. Posljednji pobjednik prije portugalskog i argentinskog majstora bio je Brazilac Kaka 2007. godine.

"Ovo je nevjerojatan osjećaj, ne samo zbog njih dvojice već i zbog svih drugih slavnih igrača koji su bili u konkurenciji za ovu nagradu. Uvijek kroz karijeru sam bio svjestan da su mukotrpan rad i vjera u teškim trenucima ključ uspjeha. Najbolje stvari nikada ne dolaze lagano", poručio je Luka.

Karijeru želi završiti u Realu

Hrvatski kapetan je otkrio i da želi završiti karijeru u Kraljevskom klubu.

"Ostale su mi još dvije godine (u klubu) te se nadam da ću ostati još koju duže. Pokazuju mi da sam im drag pa bih se volio umiroviti u Realu. Moja obitelj uživa ondje, pa i ja želim nastaviti uživati u tom velikom klubu."

Na priredbu dodjele Zlatne lopte nije došao niti Barcelonin napadač Lionel Messi koji je zauzeo peto mjesto. Luka Modrić nije htio komentirati njihovu odluku.

"Nisam ja taj koji bi trebao reći jesu li Ronaldo i Messi trebali biti ovdje. Naravno da bi mi bilo drago da su došli", rekao je Modrić.

Hrvatski vezni igrač ovoga mjeseca ima posljednji sportski izazov u 2018. godini. Krajem prosinca će s Realom pokušati obraniti naslov klupskog svjetskog prvaka. Prije godinu dana je bio proglašen najboljim igračem turnira.

"Želim još trofeja sa svojom ekipom, a prvi je svjetsko klupsko prvenstvo", istaknuo je. Modrić je u svibnju s Realom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, a u srpnju je s Hrvatskom došao do finala Svjetskog prvenstva.

"Ovo mi je bila godina iz snova", zaključio je hrvatski nogometaš.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider