Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEUNIŠTIVI KAPETAN

Modrić doživio veliki preokret i priznanje u Madridu: Htjeli ga otpisati, sad ga itekako trebaju

Hrvatski nogometaš Luka Modrić se ne predaje.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Luku Modrića već su nekoliko puta otpisali, ali se on uvijek vraćao. Ne mislimo na one koji ga ne vole već na njegov klub i madridske medije. Uskoro će napuniti 39 godina, a još jednom se izborio za novi ugovor iako su ga htjeli pustiti.

Real nije klub koji će svojim legendama dopustiti da se umirove u bijelom dresu, ali Modrić je još jednom dokazao kako je on drukčiji, kako on taj dres zaslužuje unatoč poznim godinama.

Sada se još jednom dogodio trenutak nakon kojeg su mu jako porasle dionice. Na Marci je osvanuo članak kojeg se ne bi posramili ni na najveći Modrićevi zagovaratelji.

Što se to točno dogodilo?

Dolaskom Kyliana Mbappea u Real Carlo Ancelotti morao je napraviti jednu popriličnu promjenu. Jude Bellingham spušten je s pozicije napadača ili ofenzivnog veznjaka u samu vezu u omiljenom mu sustavu 4-3-3.

Druga stvar koja se dogodila je oproštaj nezamjenjivog Tonija Kroosa. To je poremetilo vezni red Reala i učinio ga nešto defanzivno slabijem o čemu je bilo riječi nakon kiksa na startu sezone protiv Mallorce.

Modrić na treningu Reala Modrić na treningu Reala (Foto: Afp)

Potom se Bellingham još ozlijedio i neće ga biti do sredine rujna pa je Luka Modrić opet dobio svjetla pozornice. U nedjelju će na Santiago Bernabeuu protiv Valladolida istrčati kao kapetan te još jednom ove sezone, kao u Varšavi u Superkupu te na Mallorci, pobrati ovacije cijelog stadiona.

''Prve dvije utakmice Reala ostavile su jaki dojam kako će Modrić biti itekako potreban kao netko tko može kontrolirati tempo utakmice, naročito sada kada nema Kroosa. Realova desetka u Ancelottijevim planovima jasno je označena kao zamjena. Valverde, Tchoauméni, Camavinga i Bellingham su ispred njega, neovisno o sustavu igre'', piše Marca.

''No s Modrićem na terenu Real igra drukčije, s puno više kontrole i mehanizmima kojima sve to podsjeća na onu momčad koja je osvojila Ligu prvaka.''

Modrić je ratnik koji se ne predaje

Spominje se u tekstu i Dalićeva izjava kako je Modrić ratnik koji nikad ne odustaje. Uz to, Modrić zna da Ancelotti u momčadi nema igrača sličnog kalibra.

Protiv Mallorce je čak i Anceelotti pričao o balansu koji nedostaje njegovoj momčadi. Trojac u napadu Mbappe – Vincius – Rodrygo slabo je sudjelovao u obrambenim zadacima pa im je čak i Bellingham na pauzi rekao da je ostalima teško stalno trčati za protivnicima.

U Marci se navodi i ono što nas čeka u listopadu. Luka Modrić već je sad najtrofejniji nogometaš Reala u povijesti, a za mjesec i pol dana postati će najstariji nogometaš Reala koji je igrao u bijelom dresu.

''Bez Kroosa i Nacha, Carvajal i Modrić mogu postati jedini nogometaši s čak sedam osvojenih naslova europskog prvaka, a 15. listopada ući će u povijest. Tada će Hrvatska igrati protiv Portugala, ali obilježit će se datum posljednje utakmice Ferenca Puškaša u Realu 1966. godine. Vikend kasnije Modrić će u Vigu kod Celte postati najstariji nogometaš Reala'', piše Marca te zaključuje kako će Modrić pokušati zaigrati i na SP-u 2026. godine.

Luka Modrić VIDEO Hrvatska izgubila od Portugala na startu Lige nacija! divider

Zlatan Ibrahimović sa suprugom Ibrahimoviću je majka Hrvatica i katolkinja, a što je on? Dao je odgovor koji su svi čekali divider

Damir Mišković i Marko Šepat Mišković o optužbama Sopića i transferima Rijeke pred realizacijom: Velika vijest pred Osijek divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Nevrijeme će večeras zahvatiti cijelu Hrvatsku pa tako i najmoderniji stadion u našoj domovini 🏟

Čuvajte svi gdje god se nalazili 🙏

📸Borna Jakšić/PIXSELL
Posljednji derbi na Maksimiru završio je rezultatom 0:0.

Koliko ćemo golova vidjeti ovaj petak?

📸Goran Mehkek/CROPIX
🗣: "Griješi tko god to kaže, nemam ni najmanju namjeru, ali jedan pravi nogometni čovjek bio bi itekako koristan UEFA-i." ✅
ANKETA U Dnevniku Nove TV pitamo vas tko je odgovoran za trenutačnu situaciju u Hajduku?

Glasajte >>> https://rb.gy/x0pc4p