Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sutra ih čeka minus

Modri se lagano odjeveni prošetali Astanom: Pogledajte kako Jakirović tetoši svoju najveću zvijezdu i milo je gleda

Dinamo sutra očekuje presudni ogled s Astanom u 5. kolu Konferencijske lige.

Galerija Trening momčadi Dinama Nogometaši Dinama prošetali Astanom Nogometaši Dinama prošetali Astanom +3 Nogometaši Dinama prošetali Astanom

Dinamova delegacija jučer je stigla u kazahstansku Astanu, u kojoj Modre sutra očekuje susret 5. kola UEFA Europa Konferencijske lige protiv Astane. Bit će to presudna utakmica za plasman dalje.

Dinamo je trenutačno zadnji na ljestvici i mora pobijediti kako bi sve imao u svojim rukama uoči posljednjeg kola s Ballkanijem. Utakmica se igra u 16:30 po srednjeeuropskom vremenu, a odigrat će se bez prisustva gostujućih navijača.

Modri se lagano odjeveni prošetali Astanom

Modre je dočekalo prilično ugodno vrijeme za ovaj dio godine u središnjem predjelu Kazahstana. Zna tamo biti i puno hladnije krajem studenog. U Astani je trenutačno po danu 6-7 sedam Celzijevih stupnjeva, što je vrlo ugodno za centralni dio Kazahstana, a po noći živa se spusti ispod ništice.

Nogometaši Dinama prošetali Astanom Nogometaši Dinama prošetali Astanom (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Dinamovci su se po relativno sunčanom vremenu prošetali lakše odjeveni po kazahstanskoj metropoli. No u vrijeme utakmice, dakle u večernjim satima po kazahstanskom vremenu, najavljuje se da će temperatura biti oko –-5, s osjećajem da je -9 zbog hladnog vjetra. Inače, u Astani tijekom zime zna biti jako hladno, između prosinca i ožujka nije odveć neobično da se temperatura vrti oko -30. Sreća je da se astanska Arena može zatvoriti pa će igračima i gledateljima biti puno ugodnije nego da nema pokretnog krova. 

Jakirović pod ruku uzeo Petkovića 

Bilo je zanimljivo vidjeti kako trener Sergej Jakirović tetoši Dinamovu najveću zvijezdu tijekom šetnje po Astani. Jakirović je pod ruku uzeo Brunu Petkovića i s laganim smiješkom milo ga gledao dok su se šetali po ulicama glavnog grada Kazahstana. Slika govori više od tisuću riječi i pokazuje koliko Petković znači Modrima i Jakiroviću.

Modri će danas na Astana Areni odraditi službeni trening i posljednje pripreme uoči utakmice, a prije polijetanja iz Zračne luke Franjo Tuđman trener Dinama najavio je utakmicu.

Nogometaši Dinama prošetali Astanom Nogometaši Dinama prošetali Astanom (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

"Imamo dobru atmosferu, dečki su također dobri, radni, a sigurno je i da nam subotnja pobjeda u derbiju puno znači. Svladali smo Osijek u dobroj utakmici koja je na kraju otišla na našu stranu. Do Astane je dalek put, šest sati leta, ali svakako moramo biti maksimalno spremni za ono što nas čeka, moramo se od prve sekunde postaviti tako da idemo na pobjedu. Samo nam pobjeda donosi ono što želimo, a to je da u posljednjem kolu protiv kosovskog Ballkanija u Zagrebu sami odlučujemo o sebi i prolazu dalje", kazao je Jakirović, a prenosi službena stranica maksimirskog kluba.

Modri imaju imperativ pobjede

Pred Dinamom je, dakle, imperativ pobjede?

"U Dinamu je u svakoj utakmici imperativ, svi očekuju da igramo dobro i pobjeđujemo. Jasno nam je što trebamo raditi, dobro je što odlučujemo sami o sebi na terenu. Budemo li dobri, možemo uzeti tri boda."

Nogometaši Dinama prošetali Astanom Nogometaši Dinama prošetali Astanom (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Tko je sve izvan pogona uoči ove utakmice?

"Zdravstveni karton je dobar iako imamo malo problema s virozom. Dini Periću je bolje i ide s nama. Maxime Bernauer u ponedjeljak navečer bio je upitan, ali i on ide s nama jer imamo dva dana do utakmice. Josip Drmić otići će na pregled u Njemačku zbog problema s koljenom. Ako se sad odluči na čišćenje koljena, imao bi potom više vremena za oporavak", otkriva Jakirović.

Petkovićev povratak 

Veliki dobitak za momčad Dinama jest povratak Brune Petkovića, koji je gotovo dva mjeseca izbivao zbog ozljede.

"Njegov nam povratak jako puno znači, a vidite to i po reakcijama i izjavama njegovih suigrača. Znaju oni s kim treniraju i sve je nekako drukčije kad je Petković na terenu, tada su i svi ostali bolji. Drago mi je što je ostao s nama. Ozljeda je sad iza njega, nadam se da će se i u ostalim utakmicama 'puniti' i biti u još boljoj formi. To nam puno znači."

Lakše nakon pobjede nad Osijekom

U posljednje se vrijeme znalo dogoditi da željeni rezultat izostane i u utakmicama u kojima je Dinamo osjetno dominantan. No pobjeda protiv Osijeka maknula je psihološki teret s igrača.

"Svakako je psihološki lakše, ali svaka utakmica nosi svoj izazov. Volio bih da napokon iz prvog, drugog udarca postignemo pogodak. Odmah se sjetim utakmice u Varaždinu u kojoj je na kraju bilo 1:1, a u startu smo stvarali prilike i sve je moglo odmah otići na našu stranu. Ali takva nam je ova polusezona... Moramo svi biti bolji, počevši od mene do moje momčadi, trebamo izvlačiti pouke iz utakmica u kojima nismo realizirali prilike i u kojima smo bili dobri, ali bi nas neka rupa koštala željenog rezultata. Trebamo gledati pozitivno i nadati se da će biti bolje", zaključio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider