Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suparnici po mjeri

Modri dobili divove iz prošlosti: Dinamo vrlo dobro prošao, ali mora dignuti formu

Dinamo je vrlo dobro prošao u ždrijebu skupina za Europsku ligu. Rijeci će biti dosta teže…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ždrijebu skupina za Europsku ligu može se reći da je Dinamo prošao relativno dobro, dok je Rijeka imala manje sreće. Prvi je dojam da je Rijekina skupina jača, što se i moglo očekivati jer je Rijeka bila tek u četvrtom, a Dinamo u drugom potu.

U Maksimir dolazi CSKA Moskva s Nikolom Vlašićem na čelu. Hrvatski reprezentativac ponajbolji je igrač Armijaca. On i Brazilac Mario Fernandes na Transfermarktu su procijenjeni kao najvrjedniji igrači moskovskog kluba. Svaki vrijedi po 22 milijuna eura.

CSKA trenutno četvrti u Rusiji

Cijela momčad procijenjena je na 128 milijuna eura. Dinamo vrijedi 75 milijuna. Dakle, razlika nije baš zanemariva, ali nije ni prevelika.

CSKA već duže vrijeme nije ono što je nekoć bio. Posljednji je put bio prvak Rusije 2016. Posljednje je dvije sezone bio zadnji u skupinama Lige prvaka i Europske lige. Prošle sezone bio je u skupini Europske lige s Ludogorecom, Espanyolom i Ferencvarošom. Osvojio je pet bodova.

Ovog ljeta doveo je neka pojačanja. Najskuplji je Nigerijac Chidera Ejuke, koji je stigao iz Heerenvena za 11,5 milijuna eura. Igra na poziciji lijevog krila. Armijski klub doveo je iz argentinskog San Lorenza i napadača Adolfa Gaicha za 8,5 milijuna. U ruskom prvenstvu trenutačno su četvrti nakon devet odigranih kola. Imaju pet pobjeda, dva poraza i dva remija.

Advocaat na klupi Feyenoorda

Feyenoord je također daleko od svojih najboljih dana. Momčad mu na Transfermarktu vrijedi okruglih 100 milijuna eura. Najvrjedniji je veznjak turskih korijena Orkun Kökcü. Procijenjen je na 17,5 milijuna eura. Najpoznatiji je trener, iskusni Dick Advocaat. Slavni nizozemski klub, bivši prvak Europe i dvostruki osvajač Kupa Uefe, trenutačno je treći u prvenstvu. Nakon tri odigrana kola ima sedam bodova.

Austrijanci vrlo dobri prošle sezone

Dinamov suparnik iz četvrtog pota bit će austrijski Wolfsberger. To je klub koji je odnedavno u elitnoj austrijskoj ligi. Momčad mu na Transfermarktu vrijedi oko 13 milijuna eura. Najvrjedniji igrač je Srbin Dejan Joveljić, koji je procijenjen na 3,5 milijuna. Dakle, više od četvrtine ukupne vrijednosti.

Radi se o malom klubu koji je prvi put zaigrao u elitnoj austrijskoj ligi prije sedam godina. Prošle je sezone nastupio u Europskoj ligi. Bio je posljednji u skupini s Bašakšehirom, Romom i Borussijom M'gladbach. Treba reći da je osvojio pet bodova. Dakle, može biti tvrd orah i nekome će vjerojatno otkinuti bodove.

Sve u svemu, dojam je da je Dinamo dobio prolaznu skupinu, baš po mjeri. Imena su velika, ali radi se o dalekoj ili daljoj povijesti. CSKA i Feyenoord nemaju nekadašnju snagu, to su divovi iz prošlosti. Naravno, Modri će morati podignuti formu, s trenutačnom igrom teško da mogu nešto napraviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider