Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolji od Neymara

Veliki brazilski talent na meti Barcelone: Visok, jak, tehnički sjajan i papreno skup

Barcelona je ozbiljno zagrizla za velikog brazilskog talenta…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi veliki brazilski talent Reinier Jesus Carvalho na meti je Barcelone, pišu brazilski i španjolski mediji. Radi se o 17-godišnjem ofenzivnom veznjaku Flamenga koji po tehničkim kvalitetama dosta podsjeća na Neymara, ali je fizički dosta jači. U Flamengu su uvjereni da će nadmašiti trenutačno najveću brazilsku zvijezdu.

Informacije su proturječne, no Flamengo navodno traži 70 milijuna eura. Katalonci pokušavaju umanjiti apetite čelnika vjerojatno najpopularnijeg brazilskog kluba, no to će teško ići jer Barca nije jedini prosac.

gol expired Pochettino neće dugo biti bez posla: Počinje utrka velikana čiji aktualni treneri moraju strepiti divider

Spominju se Atletico Madrid, Arsenal, Juventus, Manchester City i Real Madrid. Spekulira se da je uz Katalonce najviše zagrizao Chelsea, koji sljedećeg ljeta namjerava izaći na tržište s pozamašnim proračunom za pojačanja.

Reinier je debitirao u seniorskoj momčadi Flamenga 31. srpnja ove godine u utakmici Copa Libertadoresa protiv ekvadorskog Emeleca. Četiri dana kasnije debitirao je i u elitnoj brazilskoj protiv Bahije. Dosad je odigrao 12 ligaških utakmica za Flamengo, postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

gol expired Bale se spornom zastavom zajedno sa suigračima rugao Realu: U Madridu poludjeli, ne pamte ovako nešto divider

Početkom studenog produljio je ugovor s velikim klubom iz Rio de Janeira do listopada 2024. Brazilski Globoesporte tada je pisao da mu je pod čudnim okolnostima smanjena odštetna klauzula s 83 na 39 milijuna dolara. Prema informacijama katalonskog Mundo Deportiva, Barcelona je inicijalno ponudila 22 milijuna dolara, no Flamengo je glatko odbio tu ponudu.

Otkako je Reinier upao u prvu momčad i zaredao s dobrim igrama, Flamengu su značajno porasli apetiti. Da je Barcelona ozbiljno zagrizla, postalo je jasno nakon što je krajem listopada procurila informacija da su sportski direktor Eric Abidal i njegova desna ruka Ramon Planes bili u Brazilu u skautskoj misiji. Sada je jasno da je glavni cilj bio 17-godišnji talent Flamenga kojem mnogi stručnjaci predviđaju blistavu budućnost.

gol expired Kvalifikacije za neke reprezentacije još nisu gotove: Evo tko se još može plasirati na Euro divider

Radi se o igraču koji je ofenzivno prilično raznovrstan, može pokriti više poziciji u veznom redu i napadu, od klasične desetke i devetke do krilnog napadača.

Ima širok dijapazon kvaliteta; tehnički je iznimno dotjeran, jak je na lopti, ima vrlo dobru kontrolu, pas, dribling i udarac. Motoričan je, a uz to je iznimno atletičan, prilično je visok (185 cm) i fizički jak.

Koliko Flamengo vjeruje u njega, govori i podatak da mu je zabranio sudjelovanje u brazilskoj momčadi na U-17 Svjetskom prvenstvu.
Flamengo u subotu u Limi igra finale Copa Libertadoresa s River Plateom. Reinier bi možda mogao dobiti određenu minutažu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider