Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Napaljeni rođo"

Mjesec dana nakon seks skandala, Ajaxova legenda pronašla novi posao

Bivši nizozemski nogometni reprezentativac Marc Overmars (48) je postao novi tehnički direktor belgijskog Royal Antwerpa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mjesec dana nakon što je napustio Ajax zbog optužbi za neprimjereno ponašanje prema kolegicama, bivši nizozemski nogometni reprezentativac Marc Overmars (48) je postao novi tehnički direktor belgijskog Royal Antwerpa.

Legendarni nizozemski nogometaš je od srpnja 2012. obnašao funkciju sportskog direktora u Ajaxu. Međutim, nakon što je optužen za neprimjereno ponašanje prema kolegicama i slanje neprikladnih poruka, napustio je "Kopljanike".

Mjesec dana kasnije dobio je novi posao u redovima belgijskog prvoligaša.

gol expired Seksualni skandal trese Ajax i cijelu Nizozemsku: Zovu ga "napaljeni rođo", legenda pokazivala genitalije divider

Ono u Ajaxu "neće se ponoviti"

Na svom predstavljanju u Antwerpenu, bivši napadač Ajaxa, Arsenala i Barcelone je istaknuo kako su stvari u Ajaxu riješene na odgovarajući način i da nisu utjecale na njegove razgovore s novim poslodavcem.

"Ono što se dogodilo u Ajaxu neće se ponoviti," kazao je za belgijsku televiziju Sporzu.

"Drago mi je što sam ovdje. Ovo je novo poglavlje za mene. Prekrasan izazov u klubu u kojem vidim potencijal za rast."

Bivši nizozemski reprezentativac je nogometnu karijeru započeo u Go Ahead Eaglesu, potom je igrao za Willem II, Ajax, Arsenal i Barcelonu. U Ajax se vratio 2012. postavši direktor, a neposredno prije izbijanja skandala produžio je ugovor so 2026.

Za nizozemsku vrstu je upisao 86 nastupa i postigao 17 golova.

Tablica Eredivisie

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider