Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi otkrili nove detalje

Mislav Oršić odlazi iz Southamptona: Dinamo ga želi vratiti, ali postoji jedan problem

Mislav Oršić za šest milijuna eura preselio se iz Dinama u Southampton.

Mislav Oršić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Mislav Oršić potpisom za Southampton napravio je toliko željeni iskorak u karijeri, no u novom klubu nije dobio priliku, tako da je rastanak sve izglednija opcija. U prvom redu želi ga Dinamo i nekolicina europskih klubova, ali postoji jedna kvaka.

Ryan Taylor, engleski novinar, otkriva da hrvatski nogometni reprezentativac u ugovoru nema klauzulu koja određuje visinu odštete u slučaju da klub ispadne iz lige. Mnogi su vjerovali da se crni scenarij neće ostvariti, ipak su Sveci zimus potrošili ozbiljan novac za pojačanja, koja su im trebala osigurati ostanak u elitnom razredu.

Upravo je Oršićev dolazak, nakon Svjetskog prvenstva u Katru, označen kao veliki dobitak za Southampton, koji je imao velikih problema s realizacijom, no negdje je zapelo.

Igor Bišćan i Ante Tomić Dinamo zainteresiran za kosovskog reprezentativca koji je bio hit kvalifikacija za Konferencijsku ligu divider

Bila je ovo šestomjesečna epizoda za zaborav, a Oršić, kao i cijeli navijački puk, nada se povratku u Dinamo, no postoji jedan problem. Sveci nemaju ništa protiv transfera na Maksimir, ali žele da se Modri odreknu druge rate transfera, koja navodno iznosi tri milijuna eura.

Dinamo ne želi kupiti, već posuditi Oršića jer se ne želi tek tako odreći milijunskog iznosa, koji mu je itekako potreban. U Maksimiru se ne žele žuriti, prvo će prodavati, a tek onda dovoditi pojačanja.

Zbog toga je sve na čekanju, dogovora nema, ali zato bi to mogli iskoristiti neki drugi klubovi, poput Fenerbahcea, Osasune, Montpeillera i ostalih, tvrdi Ryan Taylor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider