Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Puno smo bolja momčad"

Karoglan o svojoj budućnosti na klupi Hajduka: "Jedan dan ili 1000 - moj je pristup isti"

Ove nedjelje s početkom u 15:00 na Rujevici će se sastati Rijeka i Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stadion na kojem je u posljednje četiri utakmice upisao četiri pobjede - riječku Rujevicu - Hajduk odlazi s velikom dozom optimizma.

Trener Mislav Karoglan najavio je gostovanje kod Rijeke na konferenciji za medije.

"Očekujem jednu motiviranu Rijeku koja se bori za svaki bod, ali mi smo Hajduk i idemo gore dati sve od sebe da dobijemo utakmicu", istaknuo je Karoglan koji je nedavno kompletirao svoj stručni stožer, dobivši povjerenje od kluba do kraja ove polusezone.

"Vjerujem da je Hajduk puno bolji od Rijeke"

Koliko mu je pomogla reprezentativna stanka?

"Pomoglo je da se i novi stožer bolje upozna s igračima, da proces ide što brže. Mislim da imamo unutarnjih rezervi, određeni igrači su bili u psihološkom planu i na tom segmentu smo pokušali raditi. Koncept je uvijek isti, moramo izbalansirati sve faze igre. Mi ćemo se pokušati nametnuti i kroz kvalitetan posjed ugroziti protivnički gol", rekao je trener Hajduka.

Nedavno su Splićani relativno lako svladali Riječane na Poljudu s 2:0 u zaostaloj utakmici. Hoće li ova utakmica biti nešto drukčija i u kojoj mjeri?

"Sigurno će biti teško, uvijek je teško na Rujevici. Rijeka je imala dva tjedna rada s obzirom da im nije puno reprezentativaca otišlo u raznorazne selekcije. Vjerujem da smo mi puno bolja momčad, ali da će biti teško - ja vjerujem da hoće."

"Meni je vrhunac časti trenirati ovakav klub"

Prije nekoliko dana Luka Vušković je ispisao povijest, postavši u dobi od 15 godina i sedam mjeseci najmlađi igrač koji je zaigrao za seniorsku momčad Hajduka.

"Luka Vušković? Mogu ga pohvaliti na ponašanju, ima nešto posebno, ali on još nema niti pravo nastupa za seniore jer nije navršio 16 godina. Svakako je dugoročni cilj približiti što više mladih igrača prvoj momčadi, posebice u kontekstu naše Strategije."

Novinari su pitali Karoglana osjeća li određeni pritisak u radu s obzirom da je lako moguće da tijekom zimske stanke na Poljud dođe neko zvučnije trenersko ime.

"Jedan dan ili 1000 dana, meni je pristup i stav uvijek isti. Meni je vrhunac časti trenirati ovakav klub", zaključio je 40-godišnji stručnjak.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider