Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Amerikanci odlaze?

Navijači Manchester Uniteda konačno mogu slaviti: Milijarder želi kupiti klub za koji navija

Bloomberg je objavio da su Glazeri spremni prodati manjinske udjele, čime bi se otvorila vrata za ulazak Ratcliffea u vlasničku strukturu kluba.

Jim Ratcliffe (Foto: Afp)

Britanski milijarder Jim Ratcliffe želi kupiti Manchester United, izjavio je njegov glasnogovornik za londonski dnevnik The Times.

Njegov interes za kupovinu jednog od najtrofejnijih engleskih klubova je došao nakon što je istu namjeru iskazao najbogatiji čovjek svijeta Elon Musk, a potom u poruci na Twitteru objasnio da je to bila samo šala te da nema namjeru investirati ni u jedan sportski klub.

Omraženi Glazeri odlaze?

Američka obitelj Glazer, koja je većinski vlasnik Manchester Uniteda, našla se pod pritiskom javnosti, jer je klub očajno započeo novu sezonu i nalazi se na zadnjem mjestu Premier lige bez ijednog boda nakon dva odigrana kola.

Bloomberg je objavio da su Glazeri spremni prodati manjinske udjele, čime bi se otvorila vrata za ulazak Ratcliffea u vlasničku strukturu kluba.

"Ako je klub na prodaju, Jim je svakako potencijalni kupac. Ako je tako nešto moguće, zainteresirani smo za razgovor o dugoročnom vlasništvu", izjavio je Ratcliffeov glasnogovornik.

Glazeri su izloženi intenzivnim kritikama zato što nisu uložili u momčad ni u stadion Old Trafford. Manchester United je već pet godina bez trofeja, a dug kluba je narastao za 11% na oko 496 milijuna funti.

Navijač Uniteda, nedavno htio kupiti Chelsea

Ratcliffe, koji je na čelu kemijske tvrtke INEOS, rodom je iz Manchestera i dugogodišnji je navijač kluba.

"Tu se ne radi o tome je li netko utrošio novac ili nije. Jima zanima ono što može biti učinjeno odmah te, znajući koliko je klub važan za grad, vjeruje da je ovo pravo vrijeme za resetiranje", dodao je milijarderov glasnogovnik.

Ratcliffe je bio jedan od mogućih kupaca londonskog Chelseaja, nakon što je fond Romana Abramoviča bio prisiljen na prodaju, ali je klub završio u rukama investicijske skupine na čelu sa Toddom Boehlyjem i Clearlake Capitalom.

Manchester United je prošlu sezonu završio na šestom mjestu i ostao bez nastupa u Ligi prvaka. U klub je za glavnog trenera doveden Erik ten Hag iz Ajaxa, ali Nizozemac je loše započeo svoju eru na klupi, s dva poraza i šest primljenih golova.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider