Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je to prošao, taj je letio

Urnebesne anegdote s najbrutalnijih treninga HNL-a i vapaj velikog talenta: "Pa, ja se bum utopil"

Mile Petković ispričao je u videointervjuu za gol.hr nekoliko duhovitih anegdota o svojim legendarnim treninzima i reakcijama nekih igrača...

Poznati hrvatski trener Mile Petković posebno je poznat po svojim već čuvenim napornim treninzima i teškim ljetnim pripremama uoči početka sezone.

Mnogi Petkovića uspoređuju s čuvenim Ukrajincem Valerijem Lobanovskim. Kažu da je Petković hrvatski Lobanovski. Glamur i šminka nula, autoritet i znanje 100 posto. Petkovićeve pripreme ušle su legendu. Na zidu teretane na istočnoj tribini vinkovačkog stadiona igrači Cibalije onomad su u šali napisali: "Milino mučilište"

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

Vaši treninzi se i danas prepričavaju. Mnogi će reći: tko je prošao vaše pripreme, taj je letio. 

"Ima jedna slavonska poslovica. Kada Slavonci sjede u šoru, ovi na jednoj strani prašnjave ulice kažu: 'Za dobrim konjem se praši.' A onda ovi na drugoj uzvrate: 'Je, ali i za starom ragom jer ne diže noge', ha, ha, ha… Tako da je sve to relativno", našalio se naš sugovornik i ukratko prepričao svoj trenerski put i školovanje.

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

Petković je ispričao nekoliko duhovitih anegdota o svojim treninzima i reakcijama nekih poznatih igrača. Što je još rekao na temu fizičke priprema, intenziteta treninga u HNL-u te treniraju li današnji nogometaši dovoljno naporno, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider