Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kad Mandžo nakrivi glavu"

Mandžukić ide u trenere, a što pripada Modriću? "Jedino da bude predsjednik HNS-a"

Poznati hrvatski trener Mile Petković prisjetio se suradnje s Marijom Mandžukićem i kako ga je iz Marsonije doveo u Zagreb…

Legendarni vinkovački stručnjak Mile Petković tijekom dugačke karijere vodio je mnoge igrače koji su danas poznati trener, sportski direktori, nogometni dužnosnici ili menadžeri.

U Zagrebu ste vodili Sergeja Jakirovića, koji je sada na klupi Dinama, bili su u toj momčadi i Rajko Vidović i Mario Brkljača, koji sada vode Goricu, pa Senijad Ibričić, koji radi incidente kao sportski direktor Sarajeva…

"Mujdža je također u Gorici, pa i Ivan Parlov, Mladen Bartolović trener je u mlađim kategorijama Cibalije. On je proglašen najboljim igračem te sezone. Brnas je također trener, pa i Prosinečki je tada završio igračku karijeru u Zagrebu. Upisao je akademiju i počeo raditi kao sportski direktor, a kasnije je postao trener. Vrdoljak je otišao u menadžere. Zekića sam vodio u Cibaliji, a on je sada trener Osijeka. Raić-Sudar je sportski direktor u Rijeci. Ma, ima ih još, da ne nabrajam. Drago mi je da ih ima tako puno, to je znak da su zdravi momci, a znak je i da ja starim", kazao je Petković i nastavio:

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

"Evo, sad sam bio u Egiptu pratio hrvatsku reprezentaciju i tamo sam iskoristio priliku da popričam s nekim mojim bivšim igračima i suradnicima. Eto, Marijan Mrmić bio je vratar kod mene u Cibaliji, a sada je trener vratara reprezentacije", kazao je Petković i nabrojao fizioterapeute i liječnike s kojima je radio tijekom karijere, a koji su sada uz reprezentaciju ili rade u najvećim hrvatskim klubovima.

Petković se u Kairu susreo i sa svojim bivšim igračem, a sada članom Dalićeva stožera Marijom Mandžukićem, koji je objavio zajedničku fotografiju i dirljivu posvetu svojem bivšem treneru na društvenim mrežama.

"Eh, Mandžukić je tada došao iz Marsonije u Zagreb", prisjetio se Petković i razvukao široki osmijeh. Očito mu je bilo jako drago što se Mandžo sjetio svojeg starog trenera koji je bitno utjecao na njegovu karijeru.

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

"Marsonia je tada igrala u 2. ligi, a ja sam znao njegova oca, koji je nekad igrao za Marsoniju."

Bio je žilavi stoper. Vidi se na koga je Mario.

"I da kažem, nije bio lošiji igrač od Marija, ali druga pozicija. Putem jednog hajdukovca, Šime Buzova iz Slavonskog Broda, poručio sam mu da dođe u Zagreb. Bila je malo nategnuta priča, dogovaranje s Medićem itd. Mandžo je došao sa svojim menadžerom Ivanom Cvjetkovićem, također Slavoncem. Polako je ulazio u priču i apsolutno je odavao dojam momka koji će napraviti karijeru", kazao je Petković.

A što je još rekao na temu Mandžukića i Modrića te njihovih odluka čime će se baviti nakon završetka igračkih karijera, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider