Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
do toga je došlo...

Milanisti u šoku: Dijete kluba i kapetan želi u Juventus

Mattia De Sciglio ne želi potpisati novi ugovor s Milanom i želi u Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Milana s teškom nevjericom prate situaciju oko jednog od igrača iz pomlatka kluba. Mattia De Sciglio ne želi produžiti ugovor koji mu ističe 2018. godine, pišu talijanski mediji. Ali to nije sve, jer navodno 24-godišnji branič želi prijeći u jednog od najvećih rivala – Juventus.

De Sciglio je rođen u Milanu, a u AC Milan je stigao s deset godina. Protiv Intera je u gradskom derbiju čak nosio i kapetansku vrpcu, kao i protiv Juventusa. Navijači su zato ogorčeni što želi obući crno-bijeli dres, ali ogorčen je i sam De Sciglio, kao i njegova obitelj.

Već je neko vrijeme na udaru Milanovih ultrasa zbog nekih pogrešaka na utakmicama. Zvižde mu i vrijeđaju ga iako se radi o talijanskom reprezentativcu, a vrhunac sukoba dogodio se nakon domaćeg poraza od Empolija ovog vikenda kada su najratoborniji navijači opkolili vozilo u kojem su se nalazili otac i sin De Sciglio. Senior je čak izašao iz automobila, a veću tučnjavu spriječili su redari.

Dok se na San Siru drže za glavu zbog ove situacije, u Juventusu trljaju ruke. Nije da ga nisu tražili, ali kad ''domaći igrači'' iz najvećih rivala žele obući njihov dres, onda je to znak da rade vraški dobar posao. Za to je zaslužan i Max Allegri koji je De Sciglija promovirao za vrijeme vođenja Milana.

Trenutno opet vrlo hvaljeni Allegri zna da mu Milanov bek može popuniti obje strane jer je u karijeri igrao i lijevo i desno u obrani. Radi se o univerzalnom braniču koji bi bio još jedan dobar posao struke Juventusa.

No Milan može sve stopirati iako će to značiti da u ljeto 2018. za svog igrača neće dobiti ni eura. Pretpostavlja se kako će do transfera ipak doći, a novi kineski vlasnik morat će zidati neki budući Milan bez ovog produkta vlastite nogometne škole.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider