Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza na pomolu

Kineski gazda u velikim problemima: Novom Milanu već prijeti raspad

Projektu moćnog Milana prijeti krah nakon samo nekoliko mjeseci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je na krilima kineskog kapitala u ljetnom prijelaznom roku bio jedan od najvećih europskih potrošača. Preko 220 milijuna eura uložili su novi kineski vlasnici, a cilj je bio vraćanje Milana u europski i svjetski vrh.

Nova momčad izazvala je euforiju među navijačima Milana, ali samo nekoliko mjeseci kasnije talijanski velikan nalazi se pred velikim problemima. Novi vlasnik Li Yonghong od samog je početka izazivao određene sumnje – radi se o čovjeku koji nije ni među 400 najbogatijih Kineza, a morao je posuditi 300 milijuna eura kako bi dovršio transakciju.

Čini se da su skeptici došli na svoje – Li Yonghong do kraja mjeseca mora ''izmisliti'' 80 milijuna eura za razna potraživanja, a novca – jednostavno nema. Stoga je odlučio ponuditi 25 posto dionica za 200 milijuna eura, ali potencijalnih investitora zasad nema.

Li Yonghong zasad ne može računati na kineske investitore: zbog financijskih malverzacija nije posebno popularan u domovini, a na ruku mu ne ide ni položaj vlade u Pekingu koja je stopirala ulaganja u nogomet izvan Kine. Ostaje mu još nada da će na kongresu Komunističke partije 18. listopada kineski investitori dobiti zeleno svjetlo za nova ulaganja u nogomet.

Rok za vraćanje dugova američkom fondu Elliot, od kojeg je Li posudio novac za kupnju Milana, jest listopad 2018. godine. Ako ne vrati dug, novi vlasnici Milana postat će Amerikanci.

Financijski problemi dolaze u najgorem trenutku za Milan koji se muči i na terenu. Rossoneri se nalaze tek na sedmom mjestu Serije A, skupa momčad ne ispunjava očekivanja, a stolica Vincenza Montelle opasno se trese.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider