Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijeka najveći dobitnik

Mjesec dana ljetnog prijelaznog roka: Pogledajte tko najbolje posluje!

Prvi mjesec ljetnog prijelaznog roka je iza nas. Tko je i kako dosada tržio zorno je prikazao novinar Nove TV Milan Stjelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas završava prvi mjesec ljetnog prijelaznog roka na nogometnom tržištu i baš kao što se pretpostavljalo, već je odrađena serija transfera u kojima se zavrtio golemi novac. Pogledajte koji su to slavni treneri i klubovi dosada najviše potrošili i tko od naše najbolje četvorke: Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek radi najbolji posao.

Još prije 15-ak dana, bilo je mnogo upitnika oko Rijeke i prijalaznog roka. Od hoće li doći do masovne rasprodaje momčadi, pa čak i do pitanja hoće li i Kek napustiti Rujevicu. No sada su stvari puno jasnije: slovenski je stručnjak potpisao novi ugovor, a uz to, Rijeka odrađuje dobar posao na nogometnom tržištu.

S jedne strane, doveli su četiri nova igrača, većinu bez odštete, a od njih bi Heber i Đoković doista mogli biti prava pojačanja. S tim da je možda najvažnije da nije došlo do rasprodaje lanjske šampionske momčadi. Otišao je samo Franko Andrijašević. Bezjak je ionako bio na posudbi.

U Dinamu je puno manji promet. Doveden je tek češki branič Lecjaks, Junior Fernandes se vratio s posudbe iz Turske, a klub su napustili Machado, Goncalo i Šitum.

Hajduk je pak vratio Radoševića, potpisao Nijemca Fomićova iz nizozemskog NEC-a, te doveo Pešića koji bi mogao biti pravo pojačanje. Uz to je Savvas i službeno otkupljen od Barija. Osijek je također aktivan. I tu treba posebno istaknuti dolazak Lokomotivinog dvojca Grezda-Bočkaja.

A da vidimo sada što se događa na inozemnom tržištu. Tu se zasada najviše ističu dva slavna trenera, Pep Guardiola i Carlo Ancelotti. Naime, dva od tri najveća dosadašnja transfera ovoga ljeta, upravo su njihova. Guardiola je za Bernarda Silvu iskeširao okruglih 50 milijuna eura, dok je Ancelotti za Tolissa iz Lyona dao samo 8 i pol milijuna manje. Između njih se ugurao transfer egipatskog Messija, Mohameda Salaha iz Rome u Liverpool. A u TOP 10 su još transferi Manchester Uniteda, Milana i zanimljivo: čak 2 engleskog Evertona.

No, ni Guardiola, ni Ancelotti ne misle stati samo na tome. Jer kod Cityja se samo još čeka službeno predstavljenje Danija Alvesa, a u Bayern bi do kraja ljeta mogao sletjeti i Alexis Sanchez. A ovdje valja istaknuti jednog velikana koji je počeo ozbiljno ulagati. Milan je doveo 4 kvalitetna pojačanja u svim linijama i dovede li još našeg Nikolu Kalinića, Rossonerri bi opet mogli pucati na vrh Serie A.

Evo, kao što se može primijetiti: nogometno ljeto već je prilično vruće, a što će tek biti kada se u igru uključe i ostali najveći potrošaći: Real, Barca, Chelsea i PSG...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider