Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TOTTENHAM NIJE USPIO

Milan je nakon 11 godina među osam najboljih momčadi Europe

Nogometaši Milana sačuvali su prednost s kojom su došli na uzvratni susret osmine finala Lige prvaka kod Tottenhama.

Navijači Milana (Foto: Profimedia)

Nogometaši Milana plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su, u uzvratnom susretu osmine finala na gostovanju u Londonu protiv Tottenham Hotspura, odigrali 0:0 i tako obranili minimalnu 1:0 pobjedu iz prvog dvoboja.

Iako je domaći sastav morao hvatati zaostatak iz prve utakmice, Tottenham je jedinu pravu priliku za pogodak stvorio tek u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Kane nakon ubačaja Sona odlično pucao glavom s desetak metara, ali Maignan je sjajom reakcijom sačuvao svoju mrežu. Samo 15-ak sekundi kasnije i Milan je stigao do svoje najveće prilike na utakmici, nakon školski odigranog protunapada Origi je pogodio vratnicu.

Milan prošao na talijanski način

Gosti iz Milana znalački su umrtvili utakmicu te koristili prednost što u svojoj momčadi imaju tehnički potkovanije igrače dok su frustrirani domaćini nerijetko posezali za grubim prekršajima kako bi se nekako domogli lopte, a najneoprezniji je bio Romero koji je u 78. minuti i isključen zbog dva žuta kartona.

Sedmerostruki europski prvak Milan tako se plasirao među osam najboljih europskih klubova po prvi put nakon 11 godina.

Ivan Perišić igrao je za Tottenham do 53. minue, dok je Ante Rebić ušao u igru za Milan u 89. minuti.

Početak susreta u Londonu kasnio je više od deset minuta zbog skandaloznog kašnjenja obje momčadi koje su prekasno krenule prema stadionu i potom zapele u prometu.đ

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider