Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mijenjat će sustav?

Milanovi problemi za Ligu prvaka: Iskusna zvijezda morat će odraditi "prekovremene" protiv Dinama

Milan i Dinamo igrat će u Ligi prvaka, a trener Stefano Pioli imat će velikih problema pri sastavljanju napadačkih opcija.

Pioli i Giroud (Foto: Afp)

Nogometaši zagrebačkog Dinama nastavljaju kroz gotovo savršenu sezonu, pobjedom protiv Gorice protekli vikend učvrstili su se na vodećoj poziciji Supersport HNL-a, a tjedan dana nakon velike pobjede protiv Chelseaja očekuje ih drugi ispit u Ligi prvaka, onaj protiv Milana na San Siru u srijedu (18:45).

Njihovi suparnici nisu u tako dobroj situaciji, ne zbog rezultata u domaćem prvenstvu jer su na diobi vodeće pozicije u Serie A s Napolijem i Atalantom, nego zbog kadrovskih poteškoća koje su ih pogodile pred vrlo važan tjedan tekuće sezone.

Ante Rebić VIDEO Ante Rebić postigao dva pogotka u Milanovoj pobjedi za otvaranje sezone divider

Naime, u idućih sedam dana moraju odigrati dvije vrlo važne utakmice, protiv Dinama u Ligi prvaka, gdje će biti veliki favoriti i gdje se nadaju prvoj pobjedi u ovogodišnjem izdanju europskih natjecanja, odnosno protiv Napolija za vikend u talijanskom prvenstvu, a trener Pioli ne zna koga bi stavio u vrh napada.

Pioli ne zna što i kako s napadačima

Morat će ih pametno dozirati protiv Modrih jer će neke od zvijezda koje je možda planirao odmoriti za okršaj s Napolijem neplanski morati zaigrati preko tjedna. Razlog je gorka pobjeda protiv Sampdorije u proteklom kolu prvenstva, u kojoj je ostao bez Rafaela Leaa, koji je zbog dva žuta suspendiran za sljedeći vikend i Napoli, pa će ga morati koristiti protiv Modrih.

gol expired Hrvatska prvi put ima dva predstavnika u Ligi prvaka, Hajduk saznao protivnika divider

Njegova prva alternacija, Ante Rebić, još je aut i sigurno neće biti spreman za Ligu prvaka zbog ozljede leđa koja ga muči protekla dva tjedna, a Divock Origi neće biti zdrav barem još sedam dana. Pioli se, doduše, nada kako bi ga mogao imati na raspolaganju za Napoli.

Prekovremeni za Girouda

Ovako će "prekovremene" protiv Dinama morati odraditi iskusni Olivier Giroud, stasiti napadač koji je ove sezone najbolji strijelac Rossonerra i napadač s najvećom minutažom. Uz njega i Leaa u napadačkom tercedu trebao bi biti još Saelemaekers, a ispod njih trojice će igrati Brahim Diaz. Jedna od opcija je i igra s dvojicom kreativnih veznjaka, a odluči li se na tu varijantu, uz španjolskog kreativca trebao bi zaigrati De Ketelaere. To bi značilo i promjenu formacije...

gol expired Hrvatska reprezentacija spremna za EuroBasket, Simon oprezan pred turnir: ''Ne treba davati neke velike najave, idemo dan po dan“ divider

U vezni red Milanu se, doduše, vraća Rade Krunić, koji je počeo trenirati s ostatkom momčadi i trebao bi biti na raspolaganju treneru talijanskog kluba za okršaj sa Zagrepčanima.

Rezultat zasad ne pati previše

Zbog svih ovih problema Milan se u posljednjih nekoliko utakmica morao osloniti na nekarakteristične golgetere. Salzburgu je u 1. kolu LP-a zabio Saelemaekers, a Sampdoriji u prošlom kolu Serie A Junior Messias.

Njihovi napadački problemi zasad im ne smetaju previše na domaćem terenu jer su u nizu od šest uzastopnih pobjeda kod kuće u svim natjecanjima, ali ih koštaju u gostima jer u zadnje četiri gostujuće utakmice imaju tri remija i spomenutu pobjedu protiv Sampdorije u prošlom kolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider