Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potvrđen dogovor

Milan i službeno bez Europske lige: Sezonu će iskoristit za balansiranje i jačanje momčadi

Zbog kršenja financijskog Fair Playa Milan u sezoni 2019/2020 neće igrati u Europi.

AC Milan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stigla je i službena potvrda da je talijanski prvoligaš Milan "izbačen" iz Europske lige za sezonu 2019./20. zbog kršenja pravila UEFA-inog financijskog fair playa (FFP). Vijest je objavio Sportski arbitražni sud (CAS).

"Milan je isključen iz sudjelovanja u UEFA-inim klupskim natjecanjima u sezoni 2019./2020. što je posljedica kršenja pravila FFP u razdobljima nadzora 2015./2016./2017. i 2016./2017./2018.", navodi se kao objašnjenje u odluci CAS-a.

Milan, koji je prošlu sezonu talijanskog prvenstva završio kao petoplasirani, prvi je put bio suspendiran od strane UEFA-e na kraju sezone 2017./2018., što je CAS ocijenio neproporcionalnom odlukom.

Ova današnja odluka i sankcija koja je objavljena nakon dugačkog procesa rezultat je dogovora između lombardskog kluba i UEFA-e, što je CAS odobrio.

Mjesto Milana u Europskoj ligi zauzet će Torino, a Milan će cijelu sezonu iskoristiti za pojačavanje momčadi, ali i balansiranjem financija kako bi u slučaju izborenog mjesta koje vodi u Europu zadovoljili UEFA-ine uvjete Fair Playa. 

Podsjetimo, u klub su se vratili Paolo Maldini i Zvonimir Boban, koji imaju velikih planova u nadolazećim sezonama, a prvi korak je srediti financije i adekvatno pojačati momčad. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider