Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iz vedra neba

Senzacionalan rukometni transfer: Dosta mu je Pariza, najbolji na svijetu vraća se kući!

Od 2012. bio je u Parizu, novca je zaradio dovoljno i sad se odlučio vratiti kući.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji igrač nedavno završenog Svjetskom prvenstva u Egiptu, Danac Mikkel Hansen, po isteku ugovora napustit će PSG i vratiti se u domovinu.

Danski TV2 Sport javlja kako je Hansen sve dogovorio s njihovim aktualnim prvakom Aalborgom, kojem će se priključiti u ljeto 2022. godine, čim mu završni ugovorna obveza s Parižanima.

Bit će to, nesumnjivo, veliki gubitak za PSG, ali i veliki dobitak za danski klupski rukomet jer će Hansenov povratak umnogome povećati i imidž i interes za cijelu ligu.

Hansen će u listopadu ove godine proslaviti 34. rođendan, ali budući da se radi o igraču koji sportski živi i nije u dosadašnjoj karijeri bio sklon ozljedama, može se očekivati da će još nekoliko godina igrati na vrhunskoj razini.

S reprezentacijom je dvostruki uzastopni svjetski prvak, a u obje te danske titule Hansen je bio proglašen najboljim igračem SP-a (2019. i 2021.).

Sva individualna priznanja koja je prikupio tijekom svoje karijere vjerojatno se ne mogu ni nabrojiti, a zanimljivo je kako, poput našeg Ivana Balića, nije uspio osvojiti Ligu prvaka. Najbliže je bio 2017. godine s PSG-om, ali tada ih je šokirao Vardar, koji se popeo na krov Europe pogotkom našeg Ivana Čupića u zadnjoj sekundi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider