Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAO IZ FILMOVA

Mikijevo remek-djelo: Rapaić u sjećanjima navijača Hajduka i 30 godina od onog derbija

''Ružni'' božićni džemperi s kultnim trenucima hrvatskog nogometa - jedinstvena humanitarna razmjena i aukcija.

Milan Rapaić (Foto: GOL.hr)

Iako je otad prošlo 30 godina, malo je onih koji su vidjeli taj pogodak, a da im se izbrisao iz sjećanja. Milan Rapaić tog je dana ušao u legendu, bio je to početak velikog Mikija.

Poljudski derbi 1993. godine možda je i rano nagovijestio novi naslov prvaka Hajduka, drugi u tek trećoj sezoni tada mlađahnog HNL-a. Na semaforu je bilo 2:2 kada je trener Katalinić odlučio u igru ubaciti Mikija Rapaića, a onda…

Uzeo je loptu kraj aut-linije te se sjurio slalomom kroz plavu obranu prema golu Dražena Ladića. Opalio je s više od 25 metara bombu u rašlje i bacio u trans Torcidin sjever. Samo je osam sekundi bio u igri, ali to je bilo dovoljno da slomi najvećeg rivala.

Kada je odradio slavlje ispred Torcide, pokazivao je Kataliniću na izmjenu uz poruku ''Aj me sad minjaj'', prkosan jer nije dobio priliku od početka susreta. Bio je to i ostao jedan od najvećih trenutaka u povijesti HNL-a.

Taj trenutak obilježili smo božićnim džemperom, četvrtim iz kolekcije u sklopu humanitarne akcije gol.hr-a i podcasta Utakmicu po utakmicu.

U projektu humanitarne razmjene i aukcije dresova naši čitatelji mogu postati vlasnici božićnih džempera izrađenih po uzoru na retro dresove, kao i vlasnici potpisanih dresova svih prvoligaških klubova u Hrvatskoj.

Sredstva prikupljena tijekom aukcije namijenjena su humanitarnoj akciji Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Šibensko-kninske županije ''Kamenčići''.

Želite osvojiti ovaj džemper? Sudjelujte u HUMANITARNOJ RAZMJENI, pošaljite nam fotografije dresa koji želite zamijeniti za džemper. Fotografije možete poslati na Facebook i Instagram portala gol.hr i podcasta Utakmicu po utakmicu. Razmjena završava u nedjelju 26. studenog u ponoć, a pobjednike ćemo proglasiti u UPU podcastu 27. studenog 2023.

Milan Rapaić, džemper Milan Rapaić, džemper (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider