Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav čudak!

Trener Arsenala unajmio profesionalne džeparoše da pokradu njegove igrače, razlog je bizaran

Mikel Arteta tokom godina stekao je reputaciju kao trener s neobičnim metodama pripreme svojih igrača, a njegova najnovija metoda je najbizarnija dosad.

Mikel Arteta (Foto: Profimedia)

Mikel Arteta preuzeo je klupu Arsenala 2019. godine od Unaija Emeryja, te ponovno uspostavio Topnike kao silu u engleskom nogometu.

Odveo ih je natrag u Ligu prvaka nakon šest godina te pretvorio u redovite kandidate za naslov Premier lige.

Unatoč manjku trofeja od njegovog jedinog uspjeha 2020. u FA Kupu, navijači su optimistični kako će njegov projekt konačno donijeti naslov prvaka na Emirates.

Već se koristio bizarnim metodama

Bivši veznjak Arsenala izuzetno je popularan na Emirates stadionu među navijačima, igračima i upravom kluba, ali može se reći da se poslužio prilično neobičnim metodama kako bi postigao uspjeh.

Među tim metodama su uvođenje psa nazvanog 'Pobjeda' kao simbola 'Arsenalove obitelji', držanje za ruke tijekom timskih govora kako bi igrači osjetili međusobnu energiju, te puštanje pjesme 'You'll Never Walk Alone' tijekom treninga kako bi se igrači pripremili za zastrašujuću atmosferu na Anfieldu.

Ipak, nijedna od tih ideja nije bila toliko neobična kao ono što je španjolski trener navodno učinio tijekom jedne timske večere.

Unajmio džeparoše da pokradu njegov igrače

Prema pisanju The Athletica, Arteta je tajno unajmio tim profesionalnih džeparoša da obilaze stolove i kradu mobitele i novčanike od igrača prve momčadi, koji nisu ništa sumnjali.

Na kraju večere, Arteta je zamolio igrače da isprazne džepove, u tom trenutku su shvatili da im nedostaju vrijedne stvari.

Svrha ovog trika bila je naučiti momčad važnosti toga da uvijek budu spremni, oprezni i pripremljeni. Nije poznato kako su njegovi igrači reagirali na ovaj potez, ali moglo bi se pretpostaviti kako nisu bili sretni.

Samu Omorodion Chelsea kupio još jednog napadača: Većina vas za njega nije čula, prošle sezone zabio je devet golova, a cijena nikako nije zanemariva divider

Marko Golubić Marko Golubić poražen u četvrtfinalu, još uvijek može osvojiti olimpijsku broncu divider

Raven Saunders VIDEO Nekima junakinja, drugima nakaza: Američka atletičarka lovi zlato i ne želi da joj se obraćaju kao ženi! divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook