FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAKVA ŠTETA

Marko Golubić poražen u četvrtfinalu, još uvijek može osvojiti olimpijsku broncu

Marko Golubić poražen je u četvrtfinalu Olimpijskih igara, no preostaje mu još uvijek nada u broncu.

Marko Golubić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

U četvrtfinalu taekwondo turnira Olimpijskih igara u Parizu, u kategoriji do 68 kilograma, sastali su se hrvatski predstavnik Marko Golubić i Britanac Bradly Sinden, obojica aktualni svjetski prvaci.

Englez je slavio nakon vrlo izjednačene, zanimljive i atraktivne borbe, rezultatom 2:1 u rundama.

Prva runda pripala je Englezu rezultatom 8:6, ali mora se priznati da se Golubić probudio tek pred kraj, odnosno nije uspio nadoknaditi prednost koju je Sinden stvorio udarcima nogom iz klinča.

U drugoj rundi Englez je krenuo još bolje, a Marko je imao velikih problema s udarcima u klinč. Poveo je Sinden 9:2, ali Marko pola minute prije kraja pogađa glavu za 9:5, da bi onda napravio tri udarca u tijelo u seriji te velikim preokretom u samoj finišu dobio rundu rezultatom 11:9.

U trećoj rundi vidjeli smo puno toga, ali Englez je cijelo vrijeme bio u blagom vodstvu, koju je u samoj završnici povećao te pobijedio 18:10, ali Golubić je doslovno do posljednjih 15 sekundi bio u igri.

Presudila je situacija sedam sekundi prije kraja borbe, kad su Britancu nakon pregleda snimke priznali udarac u glavu za 16-9. Pokušao je Golubić napraviti čudo, ali ponestalo mu je vremena za preokret.

Englez odlazi u polufinale, gdje će Golubić navijati za njega. Naime, izbori li finale, naš borac ulazi u repasaž, gdje bi se borio s predstavnikom Papue Nove Gvineje, a nakon toga i s poraženim polufinalistom za broncu.

Zagrepčanin, kojem je ovo prvi nastup na olimpijskim igrama, svjetski je prvak u kategoriji do 74 kg, ali se ovdje bori u olimpijskoj kategoriji do 68 kg. U srijedu je Lena Stojković osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49 kg, a u subotu će na tatami u Parizu izaći Ivan Šapina koji će se boriti u katergoriji do 80 kg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook