Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki borac

Hrvat pobijedio tešku bolest pa zabio u povratničkoj utakmici: Sad je ostao bez kluba

Hrvatski nogometaš Mihael Rebernik odlučio je napustiti novog slovenskog prvoligaša Naftu.

Mihael Rebernik (lijevo) (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Iz susjedstva stiže zanimljiva priča o hrvatskom nogometašu Mihaelu Reberniku, koji se pokazao veliki borac na terenu, ali i izvan njega.

Prije dvije godine dijagnosticiran mu je tumor limfnog sustava, Hodgkinov limfom, zbog čega je nogomet pao u drugi plan. Uspio je pobijediti tešku bolest, a onda se nakon gotovo godinu dana vratio i zablistao!

U povratničkoj utakmici za Naftu zabio je pogodak i kao standardni član prve momčadi odigrao cijelu sezonu. Upisao je 27 ligaških nastupa u drugom razredu slovenskog nogometa, tri pogotka i pet asistencija.

Sezonu su okončali na drugom mjestu i izborili plasman u elitni razred slovenskog nogometa, no Rebernik i klub odlučili su da je vrijeme za rastanak:

"Pet godina u istom klubu. Puno lijepih uspomena, puno uspjeha. Na kraju plasman u prvu ligu. Nažalost, sada je naša priča završila. Hvala svim dobrim ljudima u klubu i oko njega", poručio je Rebernik na rastanku s Naftom.

27-godišnji Hrvat u karijeri je igrao za Varaždin, Međimurje, Rijeku, Slaven Belupo i nekolicinu klubova u slovenskom nogometu, a sada će krenuti u potragu za novim izazovom u karijeri. Dosad je skupio 17 nastupa u HNL-u te upisao po jedan pogodak i asistenciju za Farmaceute.

Auto gol natjecanje u balotama u Hamburgu VIDEO Ovako Hamburg nikad nitko nije predstavio: Hrvati i HSV, balote, ručak kod Albanca i kupus od tri metra divider

Nikola Vlašić Javili iz HNS-a: Hrvatski reprezentativac otpao do kraja Europskog prvenstva divider

Kieran Trippier VIDEO Što je to uzeo engleski reprezentativac protiv Srbije? Društvene mreže bruje o kontroverznom trenutku divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX