Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva glavna favorita

Velika zvijezda koju prati skandal s ovih prostora otkrila na koga bi se kladila u Ligi prvaka

Nekoć velika zvijezda Reala i Barcelone Michael Laudrup više vjeruje španjolskim divovima nego Man Cityju i PSG-u.

Lionel Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liga prvaka nastavlja se osminom finala Lige prvaka. Najveće svjetske kladionice favoriziraju Manchester City i PSG, no slavni Michael Laudrup ipak više vjeruje tradicionalnim „divovima“ Barceloni i Real Madridu.

„Oslanjajući se na moje iskustvo, prije bih stavio novac na ljude koji su već osvajali to natjecanje“, kazao je najbolji danski nogometaš svih vremena i jedan od najboljih igrača svoje generacije.
„Tek iza Reala i Barce stavio bih Manchester City“, kaže Laudrup koji trenutačno trenira katarski Al-Rayyan, a prije toga kao trener radio je u Španjolskoj i Engleskoj.

Nema puno nogometaša koji su u karijeri igrali i za Real i za Barcelonu, a Laudrup je jedan od rijetkih koji je izravno prešao iz Barcelone u Real. Prije dolaska u Španjolsku igrao je za Juventus i Lazio. U Rim je stigao iz Brondbya kao 17-godišnjak, tada je bio ponajveći svjetski talent. S Barcelonom je osvojio četiri prvenstva i Kup prvaka, a s Realom jedno prvenstvo. U oba kluba ostavio je dubok trag, toliko upečatljiv da ga i danas navijači biraju u najbolje sastave tih momčadi.

Laudrup smatra da Real, Barcelona i Manchester City imaju iznimnu kvalitetu i širinu.
„Te tri momčadi mogu promijeniti devet igrača iz prvog sastava i opet ćete reći: Uh, kakva ekipa!“

Uzgred rečeno, za Laudrupa je vezana jedna kontroverza koja je svojevremeno poprimila dimenzije skandala, a ima veze s ovim prostorima. Priča kaže da je Danac bio kratko registriran za Čelik iz Zenice u međurazdoblju kada je prelazio iz japanskog Vissel Kobea u Ajax krajem 90-ih. Slučaj je bio pod istragom nizozemskog tužilaštva zbog sumnji u utaju poreza i pranje novca. Laudrup nije odigrao nijednu utakmicu za Čelik, a navodno nije ni znao da je kao slobodan igrač registriran za klub iz Zenice. Transfer je bio samo na papiru, a sporne su bile uplate na ime odštete, pa se sumnjalo da se pokušava izbjeći plaćanje poreza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider