Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveći favoriti Lige prvaka

Je li ovo realno ili je Barca podcijenjena? Pep priprema veliko iznenađenje!

Prvim utakmicama osmine finala večeras se nastavlja Liga prvaka...

Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uoči osmine finala Lige prvaka Manchester City najveći je favorit kladionica za osvajanje najvažnijeg UEFA-ina klupskog natjecanja. Najveća svjetska kladionica William Hill plaća konačni trijumf momčadi Pepa Guardiole u Ligi prvaka s koeficijentom 3,75.

Građani suvereno brode Premierligom, imaju kvalitetu i širinu za borbu na svim frontama, a u osmini finala Lige prvaka igraju sa švicarskim Baselom, vjerojatno i najlakšim suparnikom kojeg su mogli dobiti. Švicarci su teški autsajderi, posljednji su na listi mogućih osvajača Lige prvaka s koeficijentom 501.

PSG je drugi favorit s koeficijentom 5,0. Parižani su zamijenili mjesto s Manchester Cityjem u odnosu na studeni prošle godine kada su oni bili najveći favoriti. Međutim, PSG je izvukao u osmini finala mnogo težeg suparnika, aktualnog prvaka Europe Real Madrid, koji je zajedno s Bayernom bio glavni favorit natjecanja prije početka sezone.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

No Madriđani su neočekivano drastično pali u formi, zaredali su s negativnim rezultatima u španjolskom prvenstvu i praktički na polovici sezone izgubili realne šanse za obranu državnog prvaka, a uz to su još ispali u Kupu kralja u srazu s malenim Leganesom. Loši rezultati Reala doveli su do toga da je Real tek peti favorit Lige prvaka s koeficijentom 9. Bayern je treći s 5,5, a Barcelona „tek“ četvrta sa 6,5, iako je jedina još uvijek neporažena u prvenstvu, a nije izgubila ni u Ligi prvaka.

Unatoč odličnim igrama većim dijelom sezone, čini se da kladioničari ne vjeruju Barci. Teško da su joj status poljuljala dva posljednja remija u Primeri, prije će biti da su „bookmakeri“ oprezni jer Barcelona ima nezgodnog suparnika u osmini finala, a to je londonski Chelsea. Međutim, koeficijent na prolaz Barce je 1,30, što govori da je veliki favorit. Liverpool i Manchester United dijele šesto mjesto s koeficijentom 15, potom slijede Juventus (17), Chelsea (26), Tottenham (26), Roma (51)...

Večeras su na rasporedu dvije utakmice: Juventus – Tottenham i Basel – Manchester City. William Hill plaća pobjedu Juvea s 2,20, a Manchester Cityja s mizernih 1,36. Dakle, sve je jasno, Građani su ogromni, a Bianconeri blagi favoriti. Tottenham je ipak daleko ozbiljniji protivnik od Basela. Juveu neće biti lako, u tom dvoboju očekuju se puno dramatičnija bitka. Koeficijent na prolaz Juventusa iznosi 1,67, a Tottenhama 2,10.

Posljednje vijesti iz Engleske kažu da bi u prvoj momčadi Manchester Cityja mogao zaigrati Leroy Sane, što je prilično iznenađenje jer je Nijemac prije dva tjedna pretrpio ozljedu gležnja, nakon brutalnog starta Cardiffova igrača Joea Bennetta u osmini finala FA kupa. U svakom slučaju, Guardiola je Sanea uvrstio među 20 igrača koji kandidiraju za utakmicu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider