Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MIJENJA KARIJERU!?

Mesut Özil svojevoljno izašao na poluvremenu pa iznenada završio karijeru

Po mnogima posljednja klasična desetka elitnog nogometa, Mesut Özil, iznenada je završio karijeru.

Mesut Özil (Foto: Guliver Images)

Završena je još jedna velika karijera, ona koja je po mnogima mogla biti još veća. Karijera Mesuta Özila.

Bivši njemački reprezentativac istu je završio na vrlo neobičan način. Tako što je započeo posljednji susret svog Basaksehira, a onda je na poluvremenu izašao iz igre i napustio stadion.

Zbog gaminga izgubio volju za nogometom?

Nekoliko dana nije dolazio na treninge, da bi na kraju zatražio raskid ugovora, uz objašnjenje kako više ne želi igrati nogomet te da prekida karijeru.

Mesut je Basaksehiru pristupio ljetos, no već nakon jedne utakmice se razbolio, a onda i ozlijedio. Vratio se prošlog mjeseca, nakon čega je prvo dvije utakmice ušao s klupe, a onda je započeo gostujući susret kod Kayserisporta, koji je, kao što je gore navedeno, svojevoljno napustio.

Poznato je kako se Özil već neko vrijeme bavi gamingom te da mu je želja postati profesionalnim e-sportašem, odnosno da mu je to zaokupilo pažnju te ga odvratilo od nogometa. Gamingu se posebno posvetio dok se oporavljao od ozljede leđa i vjerojatno se u tome krije razlog za nagli prekid karijere.

Napravio puno, ali morao je više

U karijeri je Mesut igrao za Schalke, Werder, Real Madrid, Arsenal i Fenerbache, a najviše je dobrih partija pružao u dresu engleskih Topnika, gdje je između ostalog bio prvi asistent Premier lige u sezoni 2015./16. Do danas je samo Kevin De Bruyne uspio nadmašiti njegovih tadašnjih 19 asistencija

S Njemačkom je postao svjetski prvak 2014. godine, a za Elf je ukupno nastupio 92 puta, postigavši 23 gola. 

S Realom je postao prvak Španjolske, dok je također s Realom te s Werderom i Arsenalom osvajao Kup. Također je dva puta zaigrao finale UEFA Kupa/Europske lige, no Werder i Arsenal su tim putevima ostajali poraženi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider