Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači ga kritizirali

Najomraženiji igrač Arsenala spasio klupsku maskotu: "Pokrivat ću mu plaću dokle god sam Topnik"

Njemački nogometaš Mesut Ozil odlučio je pokrivati plaću Arsenalove klupske maskote dokle god je dio kluba.

Mesut Özil (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je u javnost procurila vijest da će Arsenal privremeno otpustiti svoju klupsku maskotu Gunnersaurusa, kako bi olakšala klupski budžet pogođen koronakrizom, na to je reagirao najomraženiji igrač među navijačima - Mesut Ozil.

On je u popodnevnim satima utorka objavio da će iz svog džepa financirati plaću Jerryju Quyju, koji kostim Gunnersaurusa nosi već punih 27 godina.

"Bio sam jako tužan kada sam čuo da je Jerry Quy, aka naša poznata i vjerna maskota Gunnersaurus otpuštena nakon 27 godina provedenih u klubu. Zbog toga nudim se pokrivati punu plaću našeg velikog zelenog momka dokle god sam član Arsenala kako bi Jerry mogao nastaviti raditi posao koji jako voli", napisao je Mesut Ozil na svom Twitteru.

gol expired Najzabavniji transfer prijelaznog roka: Navijači velikana bijesni jer je klub otpustio maskotu, "prešla" je u drugi klub divider

Naravno, njegova ponuda naišla je na brojna odobravanja i pohvale, ali i na kritike kod nekih navijača Arsenala. Naime, kada je izbila koronakriza Ozil je bio jedan od rijetkih igrača koji je odbio rezati svoju plaću, pa je i to dio razloga zbog kojeg još uvijek sjedi na klupi za pričuve.

Recimo da Ozil tjedno u Arsenalu zarađuje oko 300 tisuća funti, tako da bi od jedne tjedne plaće mogao pokriti četiri godine stanovitom Jerryju Quyju. 

Osim toga, navijači Topnika jako vole svoju maskotu i nisu samo tako prihvatili tu klupsku odluku. Pokrenuta je crowdfunding kampanja s ciljem spašavanja Gunnersaurusa, a do sada je prikupljeno preko 10 tisuća funti od potrebnih 70.

gol expired Liga prvaka ove godine neće vidjeti madridski Santiago Bernabeu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider