Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promijenio odluku

Meštrović se predomislio i pomilovao Bočkaja: "Interes kluba ispred ega"

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović oglasio se o najnovijim događanjima vezanim uz Petra Bočkaja.

Petar Bočkaj (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)

Petar Bočkaj vratio se na travnjak. U subotu je igrao za drugu momčad Osijeka koja je pobijedila Kustošiju 2:0.

Kontroverzni nogometaš Osijeka odlukom kluba suspendiran je početkom ožujka jer je u alkoholiziranom stanju osobnim automobilom praktički uletio trgovinu u sklopu benzinske postaje.

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović promptno je reagirao nedvosmisleno kazavši da za Bočkaja više nema mjesta u slavonskom prvoligašu. Još jednom je sve ponovio dan kasnije, štoviše, bio je još oštriji, čime je vjerojatno htio pokazati da nije govorio u afektu i da ne misli promijeniti mišljenje.

„On je i dalje formalno ugovorom naš igrač, ali više neće biti fizički prisutan u klubu. Mi ćemo pravnim putem ići po nadoknadu štete koju nam je nanio da barem djelomično vratimo ono što smo u njega uložili. U ovom slučaju isprika ne prolazi“, kazao je, među ostalim, Meštrović.

No kako se dani prolazili, postajalo je sve jasnije da Meštrović neće istrajati u svojoj odluci. Bočkaj se prvo priključio treninzima, a sada je odigrao i utakmicu za drugu momčad Osijeka. Da je povratak u prvu momčad izgledan, može se nazrijeti iz najnovijeg Meštrovićevog priopćenja za javnost. Prilično je očito da je presudio financijski interes.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

"Nije prvi puta da svoj osobni stav pretpostavljam interesima Kluba, ako su klupski interesi argumentirani od strane mojih suradnika. Novi trener, Dino Skender, u razgovorima je uoči svoga dolaska tražio neisključivost po pitanju Bočkajeva statusa. Prevedeno: tražio je da igrač bude u natjecateljskoj formi da, ako bude potrebe, može računati na njega u slučaju da nam pozicija na ljestvici u završnici prvenstva uključi sve alarme.

Budući da je to bio, uz napomenu da želi afirmirati nekoliko novih igrača iz Škole nogometa kroz prvi sastav do kraja sezone, jedini zahtjev Dine Skendera; ja sam mu udovoljio. To je sada rezultiralo nastupima Bočkaja za Osijek B.

Što će to donijeti u budućnosti, ovisi samo o Bočkaju i Skenderu. Meni je život do sada pokazao da se ciklički ponavljaju dva koraka unaprijed i jedan unatrag. Nemam nikakav problem promijeniti svoju odluku, ali zadržati svoje mišljenje, ako se radi o višem interesu.

U mom djelovanju u NK Osijek boljitak Kluba je viši interes od moga stava po određenim pitanjima, a dokaz tome je i svojevrsna rehabilitacija Petra Bočkaja, kao isključivi rezultat nogometnog autoriteta novog trenera Dine Skendera.

Svima, pa tako i Bočkaju, Skenderu i meni, cilj treba biti isti: što uspješniji NK Osijek. U ovom slučaju to ostvarujemo svaki na svoj način: Skender zalaganjem i kreditiranjem Bočkaja, Bočkaj svojim doprinosom na terenu, a ja svojom neisključivošću kada je argument općeg interesa suočen s mojim, ako baš hoćete najgrublje - i egom.

Ovime bih zaključio tu temu, uz želju za 'happy end-om' svim akterima ove priče.”

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider