Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ali ima jedna razlika

VIDEO Sjećate li se ovoga? Messiju poput Petkovića poništen gol i pokazan žuti karton

Lionelu Messiju se prije deset godina dogodilo isto što i Bruni Petkoviću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica u Puli između Istre 1961 i Dinama podigla je puno prašine zbog situacije u kojoj se našao Bruno Petković. Napadač Dinama dobio je žuti karton i poništen mu je pogodak iz kaznenog udarca.

Ne samo to, Dinamo je ostao bez mogućnosti ponavljanja penala, a Petkoviću je to bio drugi žuti karton na utakmici, što znači isključenje.

No koliko god da je situacija izgledala pomalo nevjerojatno, a odluka suca drastična, sve je bilo prema pravilima. Čak nije bilo bitno ni što Istrin vratar nije bio na gol-liniji jer prema Pravilima nogometne igre Petkovićev potez je ključan za donesenu odluku suca.

Napadač Dinama izveo je kazneni udarac nepropisno, kažu pravila, jer je nakon zaleta zastao, a varke u tim slučajevima nisu dozvoljene. Treba naglasiti kako ovo nije isti slučaj kao kod izvođenja penala u stilu Brune Fernandesa jer u tim slučajevima izvođači ne staju već rade varku krećući se u manjem skoku.

Messi je prije 10 godina doživio isto, samo što je Barca dobila novi penal

Ovo što se dogodilo Petkoviću doživio je i Lionel Messi 2011. godine. Bilo je to na utakmici između Milana i Barcelone kada mu je zbog zastajanja nakon zaleta poništen gol, dobio je žuti karton, ali i novu priliku za izvođenje penala.

Zanimljivo, prema novim pravilima, to se kažnjava prekršajem za suparničku momčad, dakle bez ponavljanja penala.

''Ako igrač koji izvodi kazneni udarac koristi varku pri udarcu nakon što je dovršio zalet, odluka suca mora biti sljedeća: sudac će, bez obzira na ishod izvedenog udarca, zaustaviti igru, dosuditi neizravni slobodni udarac za suparničku momčad s točke izvođenja kaznenog udarca zbog prekršaja iz Pravila 14. i opomenut će izvođača'', stoji u pravilima.

Messijevu situaciju pogledajte ovdje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider