Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Argetinci tvrde da ostaje

Messijevi se konačno oglasili: Najava rata s Barcelonom i La Ligom

Španjolski mediji javljaju da su Messijevi uputili dopis predsjedniku La Lige Javieru Tebasu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačno se oglasio Lionel Messi, doduše preko svojeg oca i agenta Jorgea. Španjolski mediji javljaju da su Messijevi uputili dopis predsjedniku La Lige Javieru Tebasu, u kojem ga uvjeravaju da izlazna klauzula iz Barcelone od 700 milijuna eura ne može biti na snazi.

Menadžerska agencija koja zastupa Messija oglasila se kratkom porukom:

"U ime Lionela Messi šaljemo pismo predsjedniku La Lige Javieru Tebasu, a koje je potpisao Jorge Messi, predstavnik Lionela Andresa Messija Cuccittinija", stoji u kratkoj poruci.

gol expired Dalić uoči Portugala: "Bit će nam teško bez Modrića i Rakitića, ali..." divider

Dokument, koji je Jorge Messi potpisao kao predstavnik svojeg sina, pripremljen je u petak ujutro zajedno sa njihovim savjetnicima i odvjetnicima u urede Messijeve zaklade u Barceloni.

Španjolski mediji objavili su cjelovit dopis u kojem se, ukratko, objašnjava da u La Ligi griješe i da u ugovoru jasno stoji da se odšteta ne treba platiti kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača stupi na snagu na kraju sportske sezone 2019./2020.

gol expired Rakitić podigao prašinu u Španjolskoj: Intrigantan odgovor na provokativno pitanje o Messiju i Vidalu divider

Tvrde kako je očito da se naknada od 700 milijuna eura uopće ne veže za datum nego za kraj sezone, koji je ovaj put zbog poznatih razloga došao krajem kolovoza, a ne kao obično početkom lipnja.

Dakle, Messijevi i dalje stoje pri argumentima koje su iznijeli na početku sapunice o odlasku iz Barcelone. La La je ekspresno odgovorila Messijevima i zaključila da ostaje pri svojoj interpretaciji.

U ovom trenutku teško je reći u kojem smjeru će se razvijati slučaj. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ostao je nepopustljiv prilikom sastanka s Messijevim ocem. Naglasio je da ne želi prodati Messija, a ako on želi otići, morat će donijeti 700 milijuna eura.

gol expired Zaokret u "slučaju Messi": Suarez navratio do Lea, moguće je veliko iznenađenje divider

Messijevi će vjerojatno pokušati riješiti problem preko FIFA-e, no u Barceloni ističu da je u ovom slučaju jedini nadležan sud u Barceloni.

Ako bi Messi išao na sud, tko zna kada bi to bilo riješeno. Iako ovaj dopis zvučio kao najava rata, pretpostavka je da će se pregovori ipak nastaviti, a da je dopis oblik dodatnog pritiska. 

U međuvremenu iz Argentine je stigla informacija da je Messi odlučio ostati u Barcelonu do isteka ugovora sljedećeg ljeta. TyC Sports tvrdi da ima pouzdane informacije. Vrijeme će pokazati što je istina.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider