Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNL dobro stoji

Messi stigao u Pariz, Francuska ispala iz "petice": PSG će morati skupiti puno bodova

Portugal je barem privremeno prestigao Francusku na ljestvici nacionalnih klupskih koeficijenata…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi stigao je u Pariz, a Francuska je po nacionalnom klupskom koeficijentu ispala iz „liga petice“ UEFA-ine ljestvice, koja je danas objavljenja. Prestigao ju je Portugal koji sada ima 44.126 bodova, a Francuska 43.498.

Nije nemoguće da tako bude i na kraju sezone jer će Portugal imati tri predstavnika u Ligi prvaka, a Francuska samo dva ako Šahtar izbaci Monaco, što izgleda posve ostvarivo.

gol expired Poker partija u troje – Real, PSG i Mbappe: Na stolu pola milijarde eura, Kylian u dobitnoj poziciji – čeka ga ogroman bonus divider

Doduše, PSG je jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka i vjerojatno će skupiti puno bodova, pa je izglednije da Francuzi do kraja sezone povrate peto mjesto. Međutim, tko zna kakve će ukupne rezultate u UEFA-inim kupovima polučiti klubovi iz obje zemlje. Razlika je tijesna i mogla bi to biti mrtva utrka.

Hrvatska se na ljestvici popela za tri mjesta, trenutačno je 15. s koeficijentom 24.275 i ako ovako ostane, imat će dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2023./2024.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider