Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi nakon Ronaldinha

Messi stigao Ronalda i napravio nešto što mu dosad nije uspjelo

Leo Messi vodio je Barcelonu do naslova europskog Superkupa u veličanstvenoj golijadi protiv Seville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nezadovoljni Pedro na odlasku je iz Barcelone svojim golom u 114. minuti donio i četvrti trofej Kataloncima u 2015. godini. No, i za taj je gol možda najzaslužniji Leo Messi čiji je udarac vratar Seville Beto jedva zaustavio nakon čega je Pedro zakucao loptu u mrežu.

VIDEO Čudesni boj za Superkup, Barca uzela prvi trofej sezone!

Briljirao je opet Argentinac koji je nakon vodstva Andalužana zabio dvije golčine iz slobodnog udarca. Zanimljivo, to Messi nije napravio nikad u karijeri. Baš kad smo mislili da je napravio sve stigla su i ova dva sjajna poteza. Također, posljednji igrač Barce kojem je to uspjelo bio je legendarni Ronaldinho prije osam godina.

S tim je golovima Messi zabio ukupno 80 pogodaka u europskim natjecanjima. Znate tko je zabio isto toliko? Njegov vječni rival Cristiano Ronaldo. Njihove usporedbe jednostavno ne mogu prestati jer su obojica neviđene gol mašine. Portugalcu je trebalo nešto više utakmica za ovu brojku, točnije 120 dok su Argentincu za 80 golova trebale 103 utakmice.

Iza ove dvojice genijalaca ostali su Raul sa 76 pogodaka, Pipo Inzaghi sa 70, dok Andrej Ševčenko i Ruud Van Nistelrooy imaju po 62 golova u euro natjecanjima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider