Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tri kandidata se bore

Počeli su izbori u Barceloni: Messi prvi put iskoristio pravo glasa

Najveća zvijezda Barcelone je među tisućama glasača koji će odlučiti o novom predsjedniku kluba, kojeg čeka možda i najvrući krumpir koji je itko dobio pri preuzimanju fotelje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona će uskoro dobiti novog predsjednika. Joan Laporta, Victor Font ili Toni Freixa zasjest će u fotelju koju je ispraznio Josep Maria Bartomeu, nepopularni predsjednik i optuženik za korupciju.

Novi predsjednik imat će pune ruke posla; od financijske konsolidacije, pa do stvaranja - ili vraćanja - sportske vizije i identiteta, u čemu Barcelona luta posljednjih godina.

Laporta je najpoznatije ime, bivši predsjednik (2003. - 2010.) te poraženi od Bartomeua 2015. Freixa je bio savjetnik i menadžer u Barceloni te također gubitnik na posljednjim izborima.

Font je novo lice na sceni. Pojavio se kao glasna oporba za Bartomeuova predsjednikovanja, a često se navodio kao vjerojatni novi predsjednik Barcelone - barem dok se u priču nije upleo iskusni Laporta. Prekaljni bivši predsjednik zna napraviti dobru kampanju, a po nekim istraživanjima uvjerljivi je favorit na izborima.

gol expired Zlatan raspalio omiljeni narodnjak, pa održao sjajan govor: Ovo su njegove riječi divider

Vidjet ćemo kakvo će biti stanje kada se prebroje glasovi. Kao i uvijek, na izbore su izašli i mnogi nogometaši Barcelone, a među njima je prvi put u karijeri bio u Lionel Messi.

Argentinac se pojavio u društvu sina i izazvao veliku pozornost. Riqui Puig, Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto također su se pojavili. Glas je dao i bivši uspješni igrač i trener Luis Enrique.

Vidjet ćemo tko će preuzeti uvijek vruću Barcinu fotelju. Vjerojatno je užarenija samo ona Realova, a u njoj udobno već 11 godina sjedi Florentino Perez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider