Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako je sretan

Messi prestigao Pelea i postao najbolji strijelac Južne Amerike: Zabio hat-trick, prvi gol prava majstorija

Messi je prestigao Pelea na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti nacionalnih selekcija Južne Amerike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je u Buenos Airesu pobijedila Boliviju 3:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Sva tri pogotka postigao je Lionel Messi (14., 64., 90.), najveća zvijezda Gauča. Messi je time prestigao legendarnog Pelea na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti nacionalnih selekcija Južne Amerike.

Prvi gol bio je posebno lijep. Messi se "tunelom" oslobodio čuvara na nekih 30 metara od vrata suparnika, a onda je korak dva povukao loptu i ljevicom pogodio gornji desni kut.

Messijeve golove pogledajte OVDJE.

Messi je sada na 79 postignutih golova za Argentinu, dok je Pele postigao 77 za Brazil. Međutim, Pele ima puno bolji prosjek; on je nastupio za reprezentaciju 92 puta, a Messi čak 153 puta.

Najbolji strijelac nacionalnih selekcija na razini svijeta je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u 180 utakmica postigao 111 golova.

"Dugo sam čekao ovaj jedinstveni trenutak i sada ću u njemu uživati. Neizmjerno sam sretan“, izjavio je Messi i briznuo u plač nakon utakmice tijekom prezentacije trofeja Copa Americe pred 17 tisuća navijača na Monumentalu.

Argentina je u srpnju osvojila prvenstvo Južne Ameriike pobijedivši Brazil 1:0 u finalu na Maracani. To je prvi Messijev veliki trofej s reprezentacijom Argentinom. S obzirom na prikazane emocije, lako je zaključiti koliko mu  znači.

U ostalim utakmicama južnoameričkih kvalifikacija Brazil je pobijedio Peru 2:0 u Rio de Janeiru golovima Ribeira i Neymara, Kolumbija je slavila s 3:1 protiv Čilea, a Paragvaj s 2:1 protiv Venezuele. Urugvaj je pobijedio Ekvador 1:0.

Brazil je prvi na ljestvici s 24 boda, a Argentina druga sa šest bodova manje. Urugvaj je treći, a Ekvador četvrti, dok je Kolumbija peta. 

Prve četiri reprezentacije izborit će izravan plasman na SP 2022., a peta će u dokvalifikacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider