Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pregovori u siječnju

Barcelona pred bankrotom, Manchester City trlja ruke: Messi konačno dolazi u Englesku?

Lionel Messi mogao bi već za dva mjeseca dogovoriti svoj transfer u Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako do sutra (četvrtak) Barcelona ne pronađe način na sreže troškove za čak 190 milijuna eura, katalonski gigant morat će u siječnju proglasiti bankrot. Takav scenarij je vrlo malo vjerojatan, ali i dalje moguć nakon što i dalje nije postignut dogovor s igračima oko smanjenja plaća za 30 posto.

Dodatni problem u ovim trenucima je i ugovor Lionela Messija koji istječe idućeg ljeta. Messi je već minulog ljeta pokušao napustiti redove Barcelone, ali mu je bivši predsjednik Bartomeu rekao može otići samo ako netko ponudi 700 milijuna eura.

"Rekao sam predsjedniku da želim otići. On je rekao da je to moguće samo ako netko plati 700 milijuna eura, a to je jednostavno nemoguće. Pa sam odlučio nastaviti igrati za Barcelonu", rekao je Messi u rujnu.

gol expired Urnebesan potez Luisa Suareza: Zavirio na VAR, sudac nije imao milosti divider

S obzirom da mu ugovor završava idućeg ljeta, on će već u siječnju moći pregovarati s drugim klubovima, a prvi u redu za razgovor je Manchester City.

Tako barem prenose brojni mediji, engleski i španjolski, koji tvrde da će u siječnju biti prvi sastanak Messija i predstavnika Manchester Cityja, među kojima će sigurno biti i njegov bivši trener Pep Guardiola.

Upravo je Pep veliki adut u pregovorima Manchester Cityja za dovođenje Messija u Premierligu, što bi značilo da napušta Barcelonu nakon čak 20 godina bivanja u tom klubu.

gol expired Ne jenjava veliki skandal oko njemačke zvijezde: "Udario me u glavu. Nisam znala što da radim" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider