Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki prijatelji postaju rivali?

Izljevi ljubavi u jeku glasina o transferu u Real: Messijeva emotivna poruka Neymaru

Messi je u sklopu Neymarove humanitarne akcije poslao emotivnu poruku bivšem suigraču, a možda i budućem ljutom rivalu.

Neymar i Leo Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neymar je u ljetnom prijelaznom roku postao novi igrač PSG-a u rekordnom transferu vrijednom 222 milijuna eura. S klupskom upravom nije se rastao u idiličnim odnosima, ali ostao je dobar prijatelj s bivšim suigračima; zbog druženja s njima vraćao se u Barcelonu, što je odmah pokrenulo spekulacije da je nesretan u Parizu.

Nova potvrda velikog prijateljstva Neymara i igrača Barcelone, posebno Lea Messija i Luisa Suareza, stigla je i u sklopu akcije Neymarove humanitarne fondacije. Neymar je organizirao lanac darivanja među svojim nogometnim prijateljima; svaki igrač koji dobije poklon mora nastaviti lanac i kratko opisati sljedećeg dobitnika, nakon čega se otkriva tko je u pitanju. Svaki igrač koji sudjeluje u akciji mora poslati potpisani dres djetetu iz Neymarova instituta.

Messi Neymaru: "Nedostaješ nam"

Počelo je s Gerardom Piqueom koji je rekao da njegov dar dobiva ''debeli Južnoamerikanac koji zabija puno golova'' – ispostavilo se da je riječ o Luisu Suarezu koji je na poklon dobio kolač. Nakon mnogih nogometnih zvijezda među kojima je bio i Ivan Rakitić, na red je došao i Leo Messi koji je Neymaru uputio emotivnu poruku.

''Mislim da smo si međusobno sve rekli kada si otišao. Istina je da nam i dalje nedostaješ. Luis Suarez i ja rado bismo i dalje s tobom svako jutro pili mate (južnoamerički topli napitak) i još mnoge druge stvari. Kao i uvijek, želim ti sve najbolje gdje god da jesi i siguran si da ćemo se uskoro opet sresti, na terenu ili izvan njega'', rekao je Messi.

Neymara je opisao kao ''skromnu, jednostavnu i zabavnu osobu koja voli plesati, pjevati i svirati klavir.'' Na poklon mu je poslao bocu nepoznatog pića.

''Hvala ti, brate, ti si moj idol i također veliki prijatelj'', odgovorio je Neymar.

Hoće li veliki prijatelji postati rivali?

Ovi izljevi ljubavi bivših suigrača u Barceloni dolaze u jeku glasina o odlasku Neymara u redove Real Madrida. Nije tajna da Florentino Perez želi Brazilca u svojoj momčadi, što je jasno dao do znanja i na dodjeli Zlatne lopte kada je javno pozvao Neymara u Real.

No Perez je brzo dobio jasan odgovor iz PSG-a. Sportski direktor PSG-a Antero Henrique, poznat po radu u Portu u koji je doveo zvijezde poput Falcaa, Jamesa i Hulka, odbrusio je predsjedniku Reala.

''Može li Neymar otići u Madrid? Naravno da ne može. On je sretan ovdje, prihvatio je našu viziju i ambiciju. Upravo mu PSG može ponuditi da i ostvari svoju ambiciju. Pričati o drugom igraču iz drugog kluba u trenucima kada Ronaldo prima Zlatnu loptu zbilja nije dobro za igrača'', rekao je Henrique.

Zasad je teško prognozirati kolike su šanse da Neymar doista završi u Real Madridu, ali s ambicioznim Florentinom Perezom ništa nije nemoguće. Bilo bi zanimljivo vidjeti kakav bi bio odnos Neymara i bivših suigrača iz Barcelone kada bi postali suparnici u možda i najvećem rivalstvu u svijetu nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider