Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISPRED HAALANDA I MBAPPEA

Messi osmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu

Svoju kolekciju najvećih individualnih nogometnih nagrada povećao je argentinski nogometni čarobnjak.

Messi i Zlatna lopta (Foto: Afp)

Svoju osmu, ali dosad vjerojatno najemotivniju Zlatnu loptu osvojio je Lionel Messi, nogometaš Inter Miamija i osvajač svjetskog prvenstva s reprezentacijom Argentine, čiji je u Katru bio kapetan i najbolji igrač. 

Nitko kao Messi

Nakon što je ranije nagradu osvajao 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019., i 2021. godine, ponovno je završila u njegovim rukama. Tako i dalje Luka Modrić (2018.) i Karim Benzema (2022.) ostaju jedini dobitnici od 2009. godine do danas, koji se ne zovu Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

Messi je iza sebe ostavio Erlinga Haalanda, Kyliana Mbappea i Kevina De Bruynea te Rodrija, koji zatvara ovogodišnji Top 5. 

Iako će mnogi smatrati kako zbog slabije ligaške sezone, na račun Svjetskog prvenstva nije zaslužio ovogodišnju nagradu, Messiju veličinu nitko ne može osporiti, kao ni sam efekt kakav je napravio u SAD-u nakon dolaska u Miami, gdje bi zapravo tek iduće sezone trebao napraviti i neki veliki rezultat.

Ovo mu je, ako se ne dogodi neko čudo, vjerojatno posljednja Zlatna lopta, no i bez nje bi se teško mogao pojaviti onaj tko će ih osvojiti više. No, tko zna, svakako je novim lavovima, na čelu s Judeom Bellinghamom, dao itekako vrijedan izazov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider