Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(Ne)sretno 13.

Utakmicu po utakmicu (30.10.2023.): Na mišiće

Ovaj ponedjeljak na meniju u podcastu Utakmicu po utakmicu bilo je 13. kolo Supersport HNL-a.

Protekli vikend odigrano je "nesretno" 13. kolo, ali za voditelje podcasta Utakmicu po utakmicu bilo je itekako sretno jer je bilo tema za razgovor koliko hoćeš.

Supersport HNL nastavio je sezonu kakvu malo tko pamti, a Igor Ćurković objasnio je u Q&A-u kako ovo ipak nije najizjednačenija sezona koju smo imali.

Armada jedva čeka Jakira

Poslije dugo vremena nisu otvorili podcast Dinamom ili Hajdukom, nego su tu čast prepustili derbiju kola u kojem su ove nedjelje bili Rijeka i Gorica. Gosti su ove sezone bili kobni za Hajduk i Dinamo, međutim protiv aktualnog lidera prvenstva nisu uspjeli izvući rezultat.

Rijeka je ostala prva na ljestvici ispred Hajduka i polako odbrojava do velikog derbija s Dinamom na Rujevici. Preciznije tom se datumu najviše veseli Armada koja željno iščekuje povratak Sergeja Jakirovića na "mjesto zločina“.

Priča iz Hajduka bila je druga premijera Mislava Karoglana na klupi Bilih. Njihov najbolji igrač kod novog/starog šefa konačno je reaktvirao svoj golgeterski instinkt. Zasad samo s bijele točke, ali s obzirom na to da je protiv Slavena već promašio jednom ove sezone, ovaj će mu gol dobro doći za samopouzdanje.

Žilinski spasio radna mjesta

Međutim, glavni lik Hajdukove priče prošlog vikenda bio je Mihael Žaper koji je odigrao fantastičnu utakmicu i glavni je razlog što Slaven Belupo nije zabio u drugom dijelu. Da ne bude sve o Hajduku s te utakmice pobrinuo se Benedik Mioč, kojemu su nedavno dijagnosticirali problem koji ga je nesvjesno dugo mučio.

I tek sad na red je došao Dinamo koji bi, smatra Ivan Ljubić, ovim šokantnim preokretom u sudačkoj nadoknadi protiv Lokomotive mogao preokrenuti svoju dosad prilično sumornu sezonu. No, da je Fran Žilinski pogodio onog mrtvaca pri kraju utakmice kad je ostao oči u oči s Danijelom Zagorcem, sad bi narativ bio potpuno drugačiji.

Još su po nekoliko minuta dobili sjajni Vedran Jugović, koji je u šezdesetak i kusur minuta okršaja Osijeka i Istre zabio savršeni hat-trick, po jedan lijevom, desnom i glavom.

Za kraj standard, kladionica, TTS, HNL-seri i vozi…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider