Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SP pod upitnikom

Argentini gori pod petama, a Messi ide u rat s FIFA-om

I dok mnogi vjeruju kako Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. neće proći bez Messija, sve je više pokazatelja kako bi s to moglo i dogoditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća nogometna smotra bez Lionela Messija definitivno bi bila osiromašena. Argentinac je uz Cristiana Ronalda najveći mamac za sponzore i reklame. Međutim, posljednji problemi koji su koštali Messija četiri utakmice suspenzije na reprezentativnom nivou mogli bi utjecati na to.

Naime, Messi je kažnjen zbog vrijeđanja suca tijekom susreta s Čileom. Zbog toga je već propustio utakmicu s Bolivijom, a koju je Argentina izgubila i ispala iz kruga momčadi koje ostvaruju direktni plasman u Rusiju.

Ako Messijeva kazna ostane nepromijenjena, Argentina će biti bez najboljeg igrača protiv Urugvaja, Venezuele i Perua. Argentinski nogometni savez uložio je žalbu, a glavni argument mu je da Messi zapravo nije sucu uputio uvredljivi komentar.

No, problem je u tome što se Messi ne želi pojaviti na saslušanju u Zürichu i nema se namjeru ispričati za svoje ponašanje. Drugim riječima, ne želi sudjelovati u raspravi o njegovoj žalbi. Njegov stav je da ako to znači da će kazna ostati nepromijenjena, ''onda neka bude tako''.

Ne trebamo ni spominjati što bi to značilo za šanse Argentine u predstojećim utakmicama, kao i mogućnost da Messi ne nastupi na Svjetskom prvenstvu. A on očito nema namjeru popustiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider