Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leo se oprostio od Diega

Messi na dirljiv način odao počast Maradoni: Fascinantna simbolika, emocije su prštale

Lionel Messi je na utakmici sa Osasunom napravio dirljiv omaž nedavno preminulom Diegu Maradoni…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je konačno odigrala dobru utakmicu, na Camp Nouu pobijedila je Osasunu 4:0 u prošlom kolu La Lige. Lionel Messi postigao je četvrti gol u 73. minuti. Bio je to klasični Messijev prodor s desne na lijevu stranu; prošao je dva igrača i snažnim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio pod gredu.

Argentinac se očito dobro pripremio za taj emotivni trenutak. Nakon kratkog slavlja sa suigračima odvojio se na stranu, skinuo dres Barcelone i pokazao crno-crveni dres Newell's Old Boysa, argentinskog kluba iz rodnog Rosarija za koji navija odmalena.

gol expired Suze Maradonine kćeri obilaze svijet: Boca slavila i golove posvećivala Diegu divider

Messi je potom zaključio proslavu na uobičajen način; poljubio je prste i podigao glavu te obje ruke u zrak. U isto vrijeme kamere su otišle prema izloženom dresu Barcelone koji je u svoje doba nosio nedavno preminuli Diego Maradona.

Messi je na taj način odao počast svojem slavnom sunarodnjaku i nekadašnjem izborniku s kojim je uspoređivan cijelu karijeru. Vidljivo emotivno proživljavao je i minutu šutnje uoči utakmice.

Fascinantna je simbolika, emocije su prštale. Taj dresa Newell's Old Boysa, koji je cijelu utakmicu nosio ispod dresa Barcelone, ima svoju povijest. Radi se o Maradoninoj desetki dok je igrao za klub iz Rosarija u sezoni 1993./1994.

gol expired Nesreća koja je šokirala F1 svijet: Grosjean priznao kako mu je život spasila inovacija kojoj se žestoko protivio divider

Uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., a nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, Messiju je taj dres poklonio izvjesni Sergio Fernandez, argentinski sudac i pasionirani skupljač dresova.

U tom trenutku ni Fernandez ni Messi nisu mogli znati koliku će simboliku imati za nešto više od dvije godine. Da sve bude upečatljivije, budući da je na isti dan rođen treći Messijev sin Ciro, Fernandez je poklonio Messiju i zlatni kipić Svetog Benedikta da štiti njega i obitelj od svih nedaća.

Intrigantan je podatak da je Messi nazočio Maradoninu debiju za Newell's Old Boys. Radilo se o prijateljskoj utakmici s Emelecom, Messi je imao šest godina, a Maradona je na toj utakmici postigao sličan gol kao Messi protiv Osasune. Još jedna uočljiva simbolika.

gol expired Ovakve intervencije sudaca ne viđamo u kavezu: Spasio djevojku od vrlo neugodne situacije divider

Messi je jednom prilikom ispričao:

„Bio sam mali, ne sjećam se detalja, ali znam da sam bio na Maradoninu debiju. Otac me je poveo na utakmicu."

Hladna sudačka birokracija nije imala milosti. Mateu Lahoz kaznio je Messija za skidanje dresa žutim kartonom, a na adresu Barcelone stići će novčana kazna od 3000 eura.

Zanimljivo je da je Lahoz u izvještaju temeljito opisao događaj, čak je napisao i iz koje sezone datira dres Newell's Old Boysa te koji je broj na leđima, što po pravilima nije dužan upisati u izvještaj. Kakva posvećenost poznatog španjolskog suca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider