Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što dalje?

Messi više nije Barcelonin igrač: Evo koje opcije ima za nastavak karijere

Barcinu superstaru istekao je ugovor u ponoć, mogao bi ostati ili otići na neku od triju destinacija koje se nude.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvuk sekundi kako odbrojavaju do nule ovih dana prouzročio je sat koji je otkucavao do isteka ugovora Lionela Messija u Barceloni. Noćas točno u ponoć jedan od najvećih u nogometnoj povijesti postao je i službeno najpoznatiji slobodni agent.

U protekle četiri godine Barcin superstar zaradio je nevjerojatnih 575 milijuna dolara, ali već drugu godinu zaredom odgađa s potpisom novog ugovora. Lani je zamalo otišao, objavio kako će iskoristiti klauzulu po kojoj ima pravo raskinuti ugovor godinu prije isteka pa ipak odlučio ostati dok mu do jučer važeći ugovor službeno ne istekne. Barcelona je tu imala svoje prste jer je prijetila da će cijeli slučaj odvesti na sud, ali na koncu su se dogovorili.

U ponoć mu istekao ugovor

Od jutros Messi može kamo želi, ali vijesti iz Katalonije tvrde kako će potpisati još jedan ugovor s klubom u kojem igra cijelu karijeru. Po toj osnovi novi Barcin je predsjednik koncipirao cijelu svoju izbornu kampanju, a sad se nada da će uspjeti nagovoriti Messija na još dvogodišnju vjernost katalonskom gigantu. Barem toliko jer se šuška kako bi mu ponudio još dulji ugovor i osigurao se da će Leo karijeru završiti tamo gdje ju je i započeo.

gol expired Barcelona u utrci s vremenom: Lionel Messi u ponoć postaje slobodan igrač divider

Postoji mogućnost da se Messi zaputi preko Bare i poslije te dvije godine odradi još godinu u Inter Miamiju pa se kasnije vrati nekoj uredskoj ulozi u Kataloniji. Messi je nedavno kupio nekretninu u tom američkom velegradu, a Interovi gazde na sva zvona pričaju kako su uvjereni da će Messi završiti kod njih.

Najvjerojatnije će ostati, ako Barca nabavi lovu

Najveći upitnik iznad potpisa njegova novog ugovora jest činjenica da Barcelona momentalno nije baš solventna, odnosno hoće li uopće nabaviti bankovno jamstvo za novi ugovor za sjajnog Argentinca. Također, pitanje je hoće li u bliskoj budućnosti moći oko njega sastaviti momčad po njegovu guštu, odnosno izboru.

gol expired Povijesna noć za Lionela Messija: Odigrao brutalnu utakmicu i postao broj jedan divider

Lani su se dosjetili iskrcati Ivana Rakitića i Luisa Suareza kako bi smanjili dugove koji su se nagomilali do 1.2 milijarde eura, međutim teret pandemije koronavirusa i dalje se osjeća na njihovim financijama.

Giganti u niskom startu

Manchester i PSG ostaju u niskom startu i čekaju da svi ti dogovori Barce i Messija konačno propadnu. Guardiola je lani došao blizu dovođenja svog starog prijatelja, ali na koncu nije uspio, no to ga neće spriječiti u novom pokušaju ovo ljeto.

Također, lovu za Messija ima i PSG, kojemu odgovora što neće morati platiti ogromnu odštetu zbog odredaba financijskog fair playa…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider