Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE ČUDI NAS

Messi efekt već se vidi: Inter Miami danas ima četiri puta više Instagram pratitelja nego prekjučer

Potvrda transfera Lea Messija u Miami dovela je do nevjerojatne pojave na društvenim mrežama njegovog novog kluba.

Lionel Messi (Foto: Profimedia)

Popularnost Lea Messija među ljubiteljima nogometa ne može se izmjeriti.

Zapravo, možda gotovo pola milijarde Instagram pratitelja može biti neka relevantna vrijednost jer društvene mreže su zapravo najčešći današnji kanal iskazivanja osjećaja, pripadnosti ili simpatija.

Lionel Messi Potvrđen je novi klub Lionela Messija: Odbio Barcu i Saudijce, odabrao odličnu ligu i raskoš života koji nudi Miami divider

Ne treba nas zbog toga čuditi što njegov transfer u Inter Miami znači jedan pravi interetski fenomen, zapravo događa se nešto što se očekivalo.

Broj pratitelja nezaustavljivo raste

Upravo je Instagram tema ovog teksta, odnosno službena stranica Inter Miamija na toj društvenoj mreži. Još prekjučer, nju je pratilo 1.1 milijun korisnika, a onda je transfer Messija doveo do prave eksplozije.

Niti puna dva dana kasnije, Instagram profil Inter Miamija prati 4.5 milijuna ljudi, a Messi još uvijek nije ni službeno otkriven kao novi igrač kluba Davida Beckhama. Dok neki od vas budu čitali ovaj tekst, ta će brojka biti još veća.

Već se zna kako se za Messija sprema spektakularno predstavljanje, kojem bi trebalo prisustovati nekoliko desetaka tisuća ljudi, no još uvijek nije poznato kad i gdje točno će se održati. Pretpostavljamo na stadionu, prije neke od idućih Interovih utakmica.

Messi traži obiteljski mir

Messi je objavio kako je Inter odabrao jer mu se sviđa takva vrsta izazova, a i vjeruje kako će tamo imati mirniji obiteljski život, odnosno da će biti manje pod svjetlima reflektora.

Ovako na papiru, gledajući da je nogomet tek peti najpopularniji timski sport u SAD-u, to izgleda tako, no svi znamo tko je Leo Messi, tako da ne možemo biti sigurni da njegovim dolaskom nogomet neće dodatno porasti u očima Amerikanaca.

Uostalom, svi znamo kakva je njihova medijska i PR mašinerija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider