Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko priznanje

Dva mlada Hrvata uvrštena na popis igrača spremnih za najveće klubove

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je popis 100 nogometaša rođenih 2002. godine ili kasnije spremnih da zaigraju u ligama Petice.

Martin Baturina i Ante Palavers (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Dvojca Hrvata uvrštena su na popis 100 igrača izvan liga Petice koji su spremni okušati se u njima. Listu je sastavio prestižni Međunarodni centar za sportske studije (CIES).

Na prvom mjestu liste našao se António Silva igrač Benfice za kojega CIES smatra da je najspremniji za iskorak u veliki klub liga Petice. Statistički model CIES Football Observatory procjenjuje njegovu vrijednost transfera na 102,5 milijuna eura, a za robusnog stopera već je zanimanje pokazao Manchester United.

HNS Novi problemi za Vatrene: UEFA pokrenula disciplinski postupak zbog ponašanja navijača u Armeniji divider

Poslije Silve svoje mjesto našao je Georij Sudakov, igrač koji je ovog ljeta nastupa za U21 reprezentaciju Ukrajine. Bio je jedan od najboljih na terenu u pobjedi Ukrajine protiv mlade reprezentacije Hrvatske, a posebno su ga zapamtili Francuzi koje je u četvrtfinalu svojim igrama izluđivao zabivši dva gola.

Dva Hrvata su spremna za iskorak

Nešto niže na popisu CIES je uvrstio i Baturinu. Jednog od dvojce Hrvata za kojeg su pronašli mjesto. Veznjak Dinama zauzeo je 36. mjesto, a s obzirom na njegove godine, dužinu ugovora s Dinamom i igre koje pruža, CIES je ustvrdio da bi njegov izlazni transfer trebao iznositi oko 18 milijuna eura. Cijena je to tri milijuna više od one na koju je Baturinu procijenio Transfermarkt.

Ronaldo Legendarni Ronaldo krstio se u 47. godini života: ''Vjera je uvijek bila temeljni dio mog života'' divider

Drugi Hrvat na popisu je Stipe Biuk. Igrač američkog Los Angeles FC-a zbog svojih igara na zapadnoj obali našao se na 90. mjestu ljestvice. 20-godišnji bivši igrač Hajduka sa LA-om ima ugovor do 2027. godine, a CIES procjenjuje kako bi za njegov angažman klubovi iz najboljih europskih liga trebali izdvojiti 8,7 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider